i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)ΘέατροΠροτάσεις

Θα λάβεις γράμμα από τη γιαγιά;

Τιμή μεγάλη είναι να μιλήσω για τα παραμύθια: για την αγάπη, για την αγάπη της γιαγιάς, για την παγκοσμίως υπάρχουσα  αγάπη της γιαγιάς!!!

 

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 18:00 το απόγευμα, παρουσιάζουμε στον πολιτιστικό χώρο του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, το διαπολιτισμικό παιδικό παραμύθι «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς», της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου. 

Πρόκειται για ένα παραμύθι που στόχο έχει την ανάδειξη της πολυτιμότητας των δύο βασικών αγαθών για την επιβίωση του ανθρώπου, του φαγητού και του νερού, αλλά και της αξίας του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

Μέσα από αυτό το τρυφερό και συνάμα διδακτικό παραμύθι αναδεικνύονται επίσης η σημαντικότητα της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων και ιδιαίτερα προς τους αδυνάτους, ο σεβασμός στους διαφορετικούς πολιτισμούς και οι αρχές του ανθρωπισμού.

Μηνύματα όπου στις μέρες μας, δεν μεταλαμπαδεύονται στα παιδιά και τόσο συχνά.

Στην εκδήλωση θα διαβάσουν το παραμύθι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες. Η εξαιρετική ερμηνεύτρια  Φωτεινή Δάρρα και ο σπουδαίος ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και θα μιλήσουν ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Βίκυ Ανδρικοπούλου, η πρόεδρος της ΑΜΚΕ για τα υπερκινητικά παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες, ipaidi κ. Μαριάννα Λαγουμίδη, η ραδιοφωνική παραγωγής του Radio alchemy και ιδιοκτήτρια του site, epaggelmama.gr κ. Κέλλυ Σχοινά και η συγγραφέας κ. Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Κέλλυ Παυλίδου.

Share this...