i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΟικογένειαΣχολείο

«Η απροσεξία του 6χρονου παιδιού μου, με ταράζει»

Γράφει η μαμά Γ.: ‘‘Όταν η συμπεριφορά του 6χρονου παιδιού μου, διέφερε από τους συνομίληκους, τότε προβληματίστηκα: «θα φτιάξει μόλις μεγαλώσει ή ρωτήσω έναν γιατρό;» σκέφτηκα. Άρχισα με φόβο να διαβάζω σχετικά βιβλία, να συζητάω με τις φίλες μου, να ρωτάω την παιδαγωγό κάθε εβδομάδα. Δεν έφτανα σε κάποιο συμπέρασμα.

Στο σπίτι ο γιος μου ο Ν. ήταν απρόσεκτος όταν έτρωγε, στην παιδική χαρά έπαιζε μόνος του, στο Νηπιαγωγείο αρνιόταν να παίζει στο θεατράκι.

Κάποιος φταίει, κάτι φταίει! Το παιδί μου ήταν έξυπνο, μου έμοιαζε, έπαιζε συνέχεια δύσκολα παιχνίδια στο tablet, κατασκεύαζε πολυόροφα κτήρια με κυβάκια – μήπως έφταιγε ο συναγωνισμός με τον 10χρονο αδερφό του !!!

Η νηπιαγωγός με κάλεσε γιατί είχε παρατηρήσει πόσο ανήσυχος είναι στην τάξη. Κάτι μου ψέλισε για διάσπαση, κάτι για παρορμητικότητα. Δυο μαμάδες συμμαθητών παραπονέθηκαν ότι χτύπησε τα παιδιά τους.

Τι μπορώ να κάνω, αγαπητό i-paidi;’’

Απάντηση i-paidi: ‘‘Αγαπητή μαμά Γ., το παιδάκι σου φαίνεται να είναι πανέξυπνο, ικανότατο και συνειδητοποιημένο. Έχει καταλάβει τις αδυναμίες και τις ικανότητές του, και συμπεριφέρεται ανάλογα. Εσύ χρειάζεται να ακολουθήσεις νέο πρόγραμμα στη ζωή σας για να βοηθήσεις και το παιδί σου.

Ερωτηματολόγιο και η κλινική εικόνα του παιδιού από εξειδικευμένο στη ΔΕΠ-Υ επιστήμονα, δίνει απάντηση στην αιτία των δυσκολιών. Μετά ενημερώνεται όλη η οικογένεια – πέφτουν έτσι οι μάσκες- και θα εκπαιδευτείτε όλοι για να αντιμετωπίστε την πραγματικότητα: συμπεριφορά και διατροφή επηρεάζουν πολλαπλά. Θα ακολουθήσει η παρέμβαση συμπεριφοράς από τον ειδικό!

Σύγχρονες πανεπιστημιακές έρευνες καθιστούν υποχρεωτική τη μηνιαία αξιολόγηση της παρέμβασης – λόγω των πολλαπλών ατομικών διαφορών στα συμπτώματα, απαιτείται ολιστική παρέμβαση.

Δυστυχώς υπάρχουν λίγες πλατφόρμες με ανάλογη χρήση – όμως έτσι η παρέμβαση είναι πιο σύντομη. Άρα κερδίζει το παιδί και ο γονιός και σε κόπο και σε κόστος! Και κάτι σημαντικό: Όσο Νωρίτερα, Τόσο Καλύτερα. Για ό,τι άλλο χρειαστείς μαμά Γ., γράψε μας στο lagoumidim@i-paidi.gr.

Καλή ανατροφή

Share this...