i-paidiΔραστηριότητεςΚεντρικήΠροτάσειςΨυχαγωγία

Ζωγραφική μαζί με τους γονείς

Μαμά, μπαμπά…ζωγραφίζουμε μαζί;
Εικαστικά εργαστήρια για γονείς και παιδιά 2,5 – 5 ετών
στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!

Άνοιξη! Η φύση και η ζωή μας γεμίζει με χρώματα!
Το εξειδικευμένο πρόγραμμα «Ζωγραφική μαζί με τους γονείς» που αγαπήθηκε από γονείς και παιδιά υποδέχεται την πιο όμορφη εποχή του χρόνου με νέες μοναδικές προτάσεις.
Κάθε εργαστήρι είναι μια περιπέτεια ανακάλυψης και μια αξέχαστη εμπειρία.
Μια ιδιαίτερη στιγμή που θα έρθουν κοντά παιδιά και γονείς και θα αφιερωθούν ο ένας στον άλλον σε ένα περιβάλλον τέχνης.

Τα εικαστικά εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 17.30 – 18.30 στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν ενήλικο.

Υπεύθυνη προγράμματος: Αθανασία Σκληρού, Εικαστικός, μέλος του Εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου, εξειδικευμένη στα εικαστικά προγράμματα προσχολικής ηλικίας.

Στόχοι και περιγραφή του προγράμματος:

  • Γονείς και παιδιά μπορούν:
    να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν μαζί τα δικά τους έργα τέχνης, ζωγραφικά τρισδιάστατα και μικροκατασκευές πειραματιζόμενοι με ποικίλα υλικά (πλαστελίνη, μακετόχαρτα, χαρτόνια, σπάγκους, σφουγγάρια, υφάσματα, ξύλα, σύρμα, κ.α)
    να γνωριστούν καλύτερα και να θεμελιώσουν συναισθηματικούς δεσμούς, μια ιδιαίτερη στιγμή που ο ένας αφιερώνεται αποκλειστικά στον άλλον
    να νιώσουν συναισθήματα και να εκφραστούν μέσα από σχήματα και χρώματα
    να επικοινωνήσουν μέσα από μια καινούργια γλώσσα

Πηγή έμπνευσης για τα εργαστήρια αποτελούν τα εκθέματα του Μουσείου, έργα γνωστών καλλιτεχνών, γιορτές, παγκόσμιες ημέρες κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

10.03.2018 Όταν ο Rousseau ζωγράφιζε ζούγκλες…
17.03.2018 Τετράγωνα και παραλληλόγραμμα ενώθηκαν και έφτιαξαν ……
24.03.2018 Τι έχει μέσα αυτό το κουτί;
31.03.2018 Πολύχρωμες Πασχαλινές ευχές

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

21.04.2018 Παιχνίδια με όλη την οικογένεια …
28.04.2018 Καλώς να έρθεις Μάη με τα λουλούδια σου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ 2018

5.05.2018 Έχεις δει πώς ο Άντι Γοόρχολ ζωγράφιζε λουλούδια;
12.05.2018 Μανούλα σ΄ αγαπώ
19.05.2018 Πεταλούδες πετούν πάνω από πίνακες του Πόλλοκ
26.05.2018 Έτοιμοι για διακοπές, φεύγουμε ταξίδι με …

Πληροφορίες & κρατήσεις στη γραμματεία του Μουσείου:
Τρίτη – Σάββατο 10.00-14.00 | 210 3312621, 210 3312750

Πληροφορίες για τα εργαστήρια:
Διάρκεια: 1 ώρα
Κόστος συμμετοχής: ένας ενήλικος και ένα παιδί 15 € / ένας ενήλικoς με 2 παιδιά 20 €
Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Εκπτώσεις:
Για προκαταβολική αγορά τεσσάρων εικαστικών εργαστηρίων που πρέπει να γίνουν εντός δύο μηνών από την ημερομηνία της αγοράς, γίνεται έκπτωση 20%, δηλαδή για έναν ενήλικο με παιδί το κόστος κάθε εργαστηρίου είναι 12 €

Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums.

Σκοπός του Μουσείου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. «Μαθαίνω μέσω της Τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, από νηπιακή ηλικία. Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια, περιβάλλον κ.ά.), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας,. Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑμεΑ, ΑμΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά στο Μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και σε εικαστικά εργαστήρια ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του Μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών.

Share this...