Αγκινάρες και αυγά

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ επηρεάζει την υγεία και ανάπτυξή μας. Ιδιαίτερα για το «ανήσυχο» παιδί και το παιδί-σβούρα οι ερευνητές ενημέρωσαν ότι η διατροφή επηρεάζει 30% τα συμπτώματα τής ΔΕΠ-Υ. Σήμερα λοιπόν αγαπητή μας και εξαιρετική μαγείρισσα του Πλωμαριού, η Ειρήνη, προτείνει: αγκινάρες με αυγά και φέτα!!!

 

Υλικά:

  • 10 μικρές αγκινάρες
  • 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε τέταρτα κατά μήκος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος κομμένο στη μέση
  • 3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια
  • 4 φλ. ζεστό νερό
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Στην αρχή, καθαρίζουμε τις αγκινάρες, ξεφλουδίζουμε τις ουρές και τις αλοίφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Ύστερα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθεί καλά το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες στραγγισμένες και τις πατάτες και τις ανακατεύουμε για να ζεσταθούν καλά.

Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών, προσθέτουμε το ζεστό νερό και τον άνηθο, το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπασμένο, για 35-40 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τις αγκινάρες με αυγά μάτια, με φέτα και ψωμάκι!

Η νοστιμιά θα μας κόψει την ανάσα!!!

Καλή όρεξη 😋

 

 

Μοιραστείτε το...