Χορτοπιτάκι για κολατσιό

Με μισή ώρα προετοιμασία, ετοιμάζετε εξαιρετικό γεύμα/δείπνο/κολατσιό για όλη την οικογένεια. Προτείνεται για τα παιδιά που πρέπει να τονωθούν!!!

  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα μεγάλα
  • 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 240 γραμ. φέτα
  • 1 κ.γ.πιπέρι
  • ¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180o.

Βράζουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά. Μετά, τα στραγγίζουμε. Σφίγγοντάς τα με το χέρι μας.

Τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τη χοντροκομμένη φέτα και πιπέρι.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ.. Κόβουμε το φύλλο σε 3 κομμάτια μακρόστενα (δηλαδή κάνουμε 2 χαρακιές). Λαδώνουμε το κάθε κομμάτι, βάζουμε στην άκρη 1-κ.σ. από το μείγμα και τυλίγουμε σε τρίγωνο. Τοποθετούμε το κάθε χορτοπιτέκι στο ταψί.

Στο τέλος, τα λαδώνω από πάνω.

Ψήνουμε σε αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα, στους 180οC, για 25 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!

Μοιραστείτε το...