i-paidiΠαιδοψυχολόγοιΣυμβουλές

Συμβουλές ψυχικής υγείας στους γονείς της φωτιάς

Το Δίκτυο i-paidi, με τους εξειδικευμένους ειδικούς συνεργάτες του, δήλωσαν ότι παρέχουν εθελοντική βοήθεια στους πληγωμένους γονείς από τις καμμένες πολιτείες!  Τώρα, οι γονείς χρειάζονται εξειδικευμένη ενημέρωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση σχετικά με τον τρόπο συνομιλίας με τα παιδιά τους.

Τραγικές είναι οι ώρες που ζουν, γονείς και παιδιά, τις τελευταίες μέρες,  στην ανατολική Αττική. Συμμετείχαν σε αξέχαστες σκηνές βαρβαρότητας, εγκληματικότητας, ανευθυνότητας και απανθρωπιάς. Ειδικότερα τα παιδιά τους, είδαν το θείο να λαμπαδιάζει, τη γατούλα να καίγεται και την οικογένεια να μένει στη θάλασσα για 4 ώρες, προκειμένου να ζήσει!!!

Άγχος, υστερία, θρήνος, απογοήτευση, θάνατος. Όλα μαζί, όλα μπρος στα μάτια του κάθε παιδιού.

Οι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η Επιστημονική Οικογένεια ipaidi, με την ομάδα των επιστημόνων του, προσφέρεται εθελοντικά, να μιλήσει, να υποστηρίξει, να βοηθήσει τους γονείς!!! Ειδικοί ψυχικής υγείας, με παιδοψυχολόγο, με εργοθεραπευτή, με παιδαγωγό, με δάσκαλο δήλωσαν τη θέλησή τους να βοηθήσουν.

Όταν το παιδί ζει τέτοιες δύσκολες στιγμές, όπως είναι η λαίλαπα της πυρκαγιάς, μετά χρειάζεται στιγμές χαλάρωσης και ύπνου και ΟΧΙ συνεχή υπενθύμιση τι συνέβει. Η πληγή μόνο έτσι θα κλείσει σιγά-σιγά! Χρειάζεται να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του παιδιού, με παιχνίδι, να φάει σωστά, να γελάσει.  Αυτές κι άλλες πολλές συμβουλές, θα πάρουν οι γονείς. Θα λάβουν από τους εθελοντές, όσες απαντήσεις χρειαστούν!

Όποιος το επαναλαμβάνει τότε η πληγή θα γίνει γάγγραινα στην ψυχή του παιδιού!!!

Συνεργάτες του i-paidi γίνονται εθελοντές για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών ή την ενημέρωση συμπεριφοράς των γονιών!!!

Καλούμε τους επιστήμονες που θέλουν να προσφέρουν και μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα του i-paidi – ας επικοινωνείστε στο 6932611200 ή στείλτε μνμ στο lagoumidim@i-paidi.gr.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορούν να μας μιλήσουν όποιοι γονείς νιώθουν την ανάγκη μας.

Με ευθύνη στα λόγια μας

Μαριάννα Λαγουμίδη

Ψυχοπαιδαγωγός

Πρόεδρος Επιστημονική Οικογένεια i-paidi

συγγραφέας

Share this...