i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΣυμβουλές

Τι λέμε στο παιδί με ΔΕΠ-Υ, όταν τελειώνει το καλοκαίρι;

«Ξεκούραστα είναι τα παιδιά, τώρα, στο τέλος του καλοκαιριού!» ακούμε να λένε όλοι οι μεγάλοι.

«Ευχόμαστε να έπαιξαν, να κοιμήθηκαν αρκετά, να είχαν λιγοστή επαφή με τα ηλεκτρονικά μηχανήματα (tablet, pc, laptop, κινητό), να μίλησαν και να περπάτησαν πολλές ώρες με τους γονείς τους, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!» λέμε εμείς οι ειδικοί.

Γενικά, τα παιδιά που απέτυχαν στα παιχνίδια, σίγουρα είναι απογοητευμένα. Και όσα νήπια δεν κατάφεραν να μάθουνε ποδήλατο, κι αυτά είναι λυπημένα. Εκνευρισμένα είναι όσα παιδιά δημοτικού υποχρεώθηκαν να διαβάζουν καθημερινά, όλο το καλοκαίρι! Επιπλέον, τώρα που τελειώνει ο Αύγουστος, διαπιστώνεται ότι λιγότερες φιλίες έχουν τα παιδιά που αφιέρωσαν πάρα πολύ χρόνο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Τα περισσότερα αγόρια και κορίτσια που βιώνουν συναισθηματική απόρριψη και μαθησιακές δυσκολίες σήμερα, είναι παιδιά που ζουν με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) – είναι τα μισά παιδιά.

Αγαπητοί γονείς, έχετε την ευκαιρία να χτίσετε την εμπιστοσύνη με τα παιδιά σας, τώρα στο τέλος του καλοκαιριού! Αργότερα, να ασχοληθείτε με την ελαχιστοποίηση των δυσκολιών, με την παρέμβαση και συμβουλή ειδικού. Διαβάστε κάποιους ενδεικτικούς τρόπους:

  • αγκαλιάστε τα παιδιά σας λίγο περισσότερο
  • παίξτε μαζί τους 30 λεπτά την ημέρα
  • διαβάστε μαζί ένα κείμενο (παραμύθι, άρθρο) κάθε μέρα
  • συζητήστε καθώς τρώτε
  • πείτε του πόσο πολύ έχετε ανάγκη την καλή σχέση μαζί του
  • αρχίστε να μιλάτε απλά, σαν να είναι 4 ετών. Σιγά-σιγά, θα εμπλουτείστε το διάλογό σας.
  • ζωγραφείστε μαζί μια κοινή, καλοκαιρινή σας εμπειρία

Να θυμάστε ότι ποτέ το παιδί σας δεν θέλει να κάνει λάθη ή να νιώσετε άσχημα. Δυστυχώς, το παιδί με κάποια διαταραχή, δεν μπορεί να συμπεριφερθεί διαφορετικά! Είναι παιδί πανέξυπνο, όμως πρέπει να οργανωθεί με συγκεκριμένη παρέμβαση στη συμπεριφορά του.

Οι συνεργάτες στην Επιστημονική Οικογένεια i-paidi με αγάπη και ευθύνη συνεχίζουμε να βοηθάμε κάθε παιδί με ΔΕΠ-Υ, με εβδομαδιαίο free newsletter, με την ιστοσελίδα, στα ελληνικά και αγγλικά, με διάλογο μαζί σας, με συγκεκριμένες Ημερίδες και Συνέδρια, σε όλη την Ελλάδα, και άλλα. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

Share this...