Οικογένεια

Δεν φταίμε πάντα οι γονείς

Αγαπημένοι μάνα & πατέρα,

Είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε τα παιδιά μας !

Βεβαίως τα παιδιά μας μεγαλώνουν γρήγορα – εμείς προσπαθούμε να τα υποστηρίξουμε να μάθουν τα παιχνίδια, να μάθουν τα μαθήματα, να μάθουν να αγαπούν, να μάθουν να είναι άξιοι στη ζωή τους!

Κι αν θυμώσει το παιδί; Κι αν βρίσει το παιδί; Κι αν είναι νωχελικό ή τεμπέλικο το παιδί; Κι αν μένει μοναχικό και ολιγομίλητο; Κι αν καπνίζει; Κι αν λέει ψέμματα; Τι φταίει;

Δεν φταίμε πάντα οι γονείς! Απόδειξη είναι οι διαφορετικές συμπεριφορές από τα αδερφάκια! Είναι παιδιά που μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια, με τους ίδιους γονείς.

Φταίνε λοιπόν οι στρατηγικές συμπεριφοράς και των δύο γονιών αλλά και το DNA του κάθε παιδιού.

Το DNA δεν μπορεί να αλλάξει, τώρα. Και είναι σίγουρο ότι το κάθε παιδί θα πάρει πολλά στοιχεία από τους γονείς του!

Οι προσλαμβάνουσες όμως από το περιβάλλον, η συμπεριφορά των γονιών προς το παιδί αλλά και μεταξύ τους, η διατροφή τροποποιούν και διαμορφώνουν την ψυχική ανάταση και την αναπτυξιακή ωριμότητα του κάθε παιδιού. Όσο δε νωρίτερα αξιολογηθεί η αξία τους, τόσο ευκολότερη είναι η σωστή ανατροφή του παιδιού.

Με λίγα λόγια, το παιδί διαμορφώνει το χαρακτήρα του από τη στιγμή που γεννιέται! Η αγκαλιά, η διατροφή, το παραμύθι, η άθληση, το παιχνίδι, η μουσική και ο τρόπος αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, καθορίζουν την ωριμότητα, τη μαθησιακή ετοιμότητα και τη διευκόλυνση της ζωής του!

Μόλις υπάρξουν οι πρώτες ενδείξεις δυσκολίας στη συμπεριφορά ή στη μάθηση και το παιχνίδι, αμέσως ας αναζητηθεί η συμβουλή από κάποιον εξειδικευμένο επιστήμονα. Ζούμε πλέον στην περίοδο της επιστημονικής εξειδίκευσης. Ο γονιός καλύπτει συναισθηματικά και βιολογικά το παιδί. Τα υπόλοιπα απαιτούν εξειδίκευση!

Μάνα & πατέρα, με ένστικτο, με πρακτικές γνώσεις και με συναίσθημα να μεγαλώνετε τα παιδιά σας. Να ακούτε τα παιδιά σας. Ό,τι περισσότερο χρειαστεί, ας το αναζητείστε σε αυτούς που γνωρίζουν τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα ερευνών. Σας ζητώ να μην πειραματίζεστε με τα παιδιά σας, αφού υπάρχουν αυτοί που γνωρίζουν !

 

Share this...