Γλυκιά σούπα με παντζάρι

Εντυπωσιακή σούπα, κόκκινη ή πολύχρωμη! Τα παιδιά την λατρεύουν. Οι γονείς ξέρουν ότι το παντζάρι προσφέρει στο παιδί τους βιταμίνες Α, C σίδηρο και βιταμίνες. Προτείνεται στο χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Υλικά

6 παντζάρια

2 κ.γ αλάτι

1 κ.γ.πιπέρι

2 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. τζίντζερ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 κ.σ.καρότο τριμμένο

Βασιλικό -προαιρετικά-

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα παντζάρια (ίσως με γάντια ).

Κόβουμε το κεφάλι από τα παντζάρια.

Αφαιρούμε τη φλούδα.

Κόβουμε την άλλη άκρη με τη ρίζα.

Τεμαχίζουμε το παντζάρι σε μικρά-μικρά κομμάτια.  Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, με 6 ποτήρια νερό, με το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και το τζίντζερ. Αφήνυμε να βράσει σκεπασμένο για 45-55 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το περιεχομενο της κατσαρόλας στο blender.

Σερβίρουμε σε μπωλ.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1,5 κ.σ. καρότο τριμμένο και λίγα φυλλαράκια βασιλικού, εάν επιθυμεί το παιδί.

Τρώγεται με μπόλικο ψημένο ψωμάκι.

…………………………………………………………………………..

Κόλπο: πώς καταλαβαίνεις ότι έβρασε το παντζάρι; Το κεντάς με το μαχαίρι, το σηκώνεις λίγο, κι αν κυλίσει και πέσει ξανά στην κατσαρόλα, τότε είναι έτοιμα. Καλή όρεξη

Μοιραστείτε το...