Μελομακάρονα: εύκολο κολατσιό

Τα μελομακάρονα, φτιαγμένα με μέλι και όχι με ζάχαρη, αποτελούν εξαιρετικό κολατσιό για όλη τη χρονιά, στα παιδιά και στους μεγάλους. Με το ελαιόλαδο, ανάγονται σε εξαιρετικά υγιεινό φαγώσιμο. Τρώγονται σκέτα, με σιρόπι, με καρύδι, με παγωτό ή με κρέμα ζαχαροπλαστικής!!!

Χρειάζεστε 15-20 λεπτά για να φτιάξετε 40 κομμάτια.

Υλικά:

2-ποτήρια παρθένο ελαιόλαδο

½ ποτηριού μέλι

1-ποτήρι πορτοκαλάδα φυσική

2 κ.σ. κονιάκ

1.700γρ. αλεύρι περίπου

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

 

Για το σιρόπι:

½ ποτηριού μέλι

½ ποτηριού κανελόζουμο

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα 3-πρώτα υλικά, για 1-λεπτό. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Ανακατεύουμε 2-ποτήρια αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουμε το κονιάκ.

Ρίχνουμε τα υγρά από το μπλέντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τόσο αλεύρι , όσο να είναι σχετικά αραιή η ζύμη.

Λαδώνουμε 2-ταψιά.

Φτιάχνουμε μπαλάκι με τη ζύμη σαν καρύδι, το πλάθουμε σαν μπαστουνάκι και κάνουμε σχεδιάκι με τον τρύφτη.

Γεμίζουμε τα 2-ταψιά και τα βάζουμε στο φούρνο για 23-27 λεπτά.

10 λεπτά πριν ψηθούν, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή μας όρεξη!!!!

 

Μοιραστείτε το...