i-paidiΔραστηριότητεςΚεντρικήΠροτάσειςΨυχαγωγία

Δελτίο Τύπου – ΔΕΠ-Υ και καθημερινότητα: Προκλήσεις και Προτάσεις με άξονα τη Διατροφή

H Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς στο παιδί με Διάσπαση Προσοχής, με την τιμητική συμμετοχή της σεφ Μυρσίνης Λαμπράκη, διοργανώνει την ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα:

ΔΕΠ-Υ και καθημερινότητα: Προκλήσεις και Προτάσεις με άξονα τη Διατροφή

την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00-13.00

στην αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Β

στο DIVANI CARAVEL HOTEL (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα)

Τα χαρισματικά παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) – 10% των παιδιών – είναι έξυπνα, δημιουργικά, χαριτωμένα, δραστήρια. Ανάλογα με τη Διατροφή, κινούνται σαν σβούρα, γίνονται περισσότερο ξεχασιάρικα και λιγότερο αποτελεσματικά.

Διατροφολόγοι, Ψυχολόγοι και Μοριακοί Βιολόγοι ερευνητές απέδειξαν ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βοηθήσουμε τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ να εκμεταλλευτούν τις πολλαπλές ικανότητές τους – αυτός είναι ο στόχος του Δικτύου i-paidi.

Μέσα στο ζεστό περιβάλλον του DIVANI CARAVEL HOTEL, στα πλαίσια του MONEY SHOW, θα ακουστεί χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρικη Ένωση Δήμων Ελλάδας) και θα ακολουθήσει ημερίδα-με-συζήτηση σχετικά με:

  • Διευκρινίσεις για τις ικανότητες του χαρισματικού παιδιού με ΔΕΠ-Υ από την Μαριάννα Λαγουμίδη, CEO στο Δίκτυο i-paidi, Ψυχο-παιδαγωγό, εξειδικευμένη στη ΔΕΠ-Υ και Συγγραφέα. Ουσιαστική αναφορά θα γίνει στην αξία της συνεργασίας ειδικού-οικογένειας και στη συνεισφορά του i-paidi.
  • Επίδραση της τροφής στην λειτουργικότητα των εi-paidiγκεφαλικών κυττάρων του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, από την Ευφροσύνη Μπούτου, Βιολόγο, PhD, Υπεύθυνη έρευνας Δικτύου i-paidi, επιστημονικό συνεργάτη ΕΚΠΑ. Θα εξηγήσει τον τρόπο που επηρεάζεται η επικοινωνία των νευρώνων του εγκεφάλου από τα θρεπτικά συστατικά που παίρνει το παιδί από την τροφή του.
  • Εμπειρική παρουσίαση από τη μαμά Άννα Λαμπροπούλου, που μοιράζεται τα καθημερινά βιώματα στο σπίτι με το παιδί της που μεγαλώνει με γεννετήσια υπερκινητικότητα. Ο ρόλος της οικογένειας με την εξειδικευμένη διατροφή έχει ήδη προσφέρει μείωση των συμπτωμάτων.
  • Αναλυτική αναφορά στην καθημερινή διατροφή με προτεινόμενες συνταγές και φαγητά, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη, παγκοσμίου φήμης σεφ και πολυγραφέστατη συγγραφέα.

Μετά από τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο με ερωτήσεις και σχόλια.

Συντονισμός επιστημονικής ενημέρωσης : Άννα Ματθαίου (δημοσιογράφος)

19 Ιανουαρίου 2020, 11.ο0-13.00, αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Β, DIVANI CARAVEL HOTEL.

Share this...