Πένες ή βίδες με γλυκοπατάτα

Όλα τα ζυμαρικά αρέσουν στα παιδιά -και στα δικά μας παιδιά! Όμως, να προσέχουμε πρέπει τη διατροφή τους ως προς την ποιότητα και την ποσότητα.

Αυτή την εβδομάδα, προτείνουμε να μαγειρέψτε πένες ή βίδες με γλυκοπατάτα για να φάει υγιεινά το παιδί σας το Δεπάκι. Στο πιάτο θα βάλετε μία μερίδα και δεν θα προσθέσετε κι άλλο αργότερα. Μία μερίδα αρκεί.

Υλικά:

1 γλυκοπατάτα

400 γρ. πένες ή βίδες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημμένη

½ κ.γ. αλάτι

2/3 φλυτζάνι γάλα

1,5 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

½ κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και βράζουμε τη γλυκοπατάτα με τα φλούδια. Τα αφαιρούμε μετά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τόσο όσο λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.

Πολτοποιούμε τη γλυκοπατάτα. Προσθέτουμε λάδι, σκόρδο, αλάτι και γάλα. Ανακατεύουμε το μίγμα.

Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα για σάλτσα. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε παρμεζάνα και πιπέρι και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε βαθύ ή ρηχό πιάτο.

 

Καλή όρεξη.

Μοιραστείτε το...