i-paidiΚεντρική

Τι καταφέραμε στο i-paidi

Η Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, το δικό μας i-paidi, κοντεύει να κλείσει τα 3 χρόνια! Η πρόεδρος, Μαριάννα Λαγουμίδη και τα μέλη του ΔΣ Φρόσω Μπούτου και Μαίρη Μελανδινού, καθημερινά βοηθούν στην οργάνωση του Δικτύου και στην επικοινωνία. Αγαπάμε όλοι οι συνεργάτες τα παιδιά, ειδικά τα δεπάκια και αυτό αποδεικνύεται με τη συνεχή ενημέρωση και με τους διαλόγους με γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες. Ευχαριστούμε εσάς που μοιραζόμαστε το ίδιο συναίσθημα!

Τι μοιραζόμαστε;

Απεριόριστη αγάπη στο λατρεμένο παιδί με ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα).

Λαχτάρα να αναδειχθεί η εξυπνάδα του!

Τρόπους διαχείρισης από τη δασκάλα που δεν έχει διδαχθεί τρόπους διαχείρισης της εξυπνάδας και των δυσκολιών των παιδιων με ΔΕΠ-Υ ….και υπεράνθρωπα προσπαθεί να διδάξει όλα τα παιδιά -και δεν είχε βοήθεια μέχρι τώρα.

128 Συνταγές φαγητού που δεν ενισχύουν τη δυσκολία!

46 Ημεριδες σε όλη την Ελλάδα.

25 Workshops στις γειτονιές της Αττικής.

100άδες Απαντήσεις σε ερωτήματα γραπτά στο lagoumidim@i-paidi.gr ή στο i-paidi.gr στη σελίδα μας στο facebook ή προφορικά σε ατομικές συναντήσεις.

Ακολουθούν κάποια σχόλια «της καρδιάς» που είπαν φίλοι για εμάς:

Α. «θελω να εξαρω για ακομα μια φορα την πρωτοβουλια ολων υμων που εργαζεστε στην ομαδα i paidi και κανετε αυτο το ακρως ενδιαφερον και χρηστικοτατο σαιτ για ολους μας γονεις και μη!ευτυχως που ειστε και εσεις και δινετε τα φωτα σας σε ολους μας σε σχεση με τα παιδια και τη σωστη διαπαιδαγωγηση τους γιατι απο ο,τι βλεπω το εχουμε ιδιαιτερα αναγκη σημερα στους ακρως χαλεπους καιρους που ζουμε.»

Β. «ως γονεα ακομα αλλα ως εκπαιδευτικου ,ειναι οτι τα καημενα τα παιδακια πολλες φορες αποδεικνυονται πολυ πιο ωριμα απο εμας τους αντιστοιχους ενηλικες!!»

Γ.«Για να εχουμε παιδια υγιη οχι μονο σωματικα αλλα και ψυχικα καλο θα ηταν ακουμε περισσοτερο τους ειδημονες»

Δ. «Το έργο από το i-paidi έχει τα θεαματικά του αποτελέσματα!!! Είμαι σίγουρη ότι ακολουθούν και άλλα, στη συνέχεια.».

Ε. Ηταν μια ξεχωριστή ημερίδα. Συμμετείχαν πάνω από 180 εκπαιδευτικοί και γονείς. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ τέτοια συμμετοχή πολιτών στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας. Όμως και οι κύριες που έκαναν τις εισηγήσεις (με 1η την κ.Λαγουμίδη ήταν εξαιρετικές). Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσία της κ.Στογιάννη που ενώ είχαν περάσει πάνω από 2,5 ώρες και ο κόσμος πίστευα οτι θα αποχωρούσε έμεινε (μείναμε) “καρφωμένοι” στις καρέκλες μας για να την απολαύσουμε.

Ο στόχος από την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi είναι να βοηθήσει τα λατρεμένα παιδιά με ΔΕΠ-Υ ώστε η εξυπνάδα και η δημιουργικότητά τους να φανεί – ενώ η υπερκινητικότητα, ο παρορμητισμός και η διάσπαση προσοχής θα πρέπει να μειωθεί. Αυτό καταφέραμε, αυτό θα καταφέρουμε και στο εξής. Συμπαραστάτες μας είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι Δήμοι της Ελλάδας, οι Περιφέρειες της Ελλάδας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Κολλέγια, Πανεπιστήμια στην Αγγλία και Αμερική, Εργοθεραπευτές, Όμιλοι UNESCO και άλλοι…

Ζητείστε όποια πληροφορία χρειαστείτε!

Share this...