i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

1ο Webinar: Το συναίσθημα των εφήβων.

Ενδιαφέρον πολλαπλό 2oς κύκλο, 1ο webinar Ομάδα Φίλων i-paidi.gr. Τι πρέπει να ξέρει, τι πρέπει να πει, τι μπορεί να κάνει Δείτε το ιστοσεμινάριο στην Ομάδα Φίλων του i-paidi με θέμα “Τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα των εφήβων κι ο ανήσυχος γονιός. Τι πρέπει να ξέρει, τι πρέπει να πει, τι μπορεί να κάνει” με τη Μαριάννα Λαγουμίδη, πρόεδρο Επιστημονική Οικογένεια i-paidi.gr και τον Παναγιώτη Κορδούτη, PhD, Καθηγητή Ψυχολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, στο facebook, εξελίχθηκε ελεύθερα σε ζητήματα σοβαρά που η κοινωνία μας επιμένει να παραμελεί.

Είπε ο Δρ Κορδούτης:« Ο γονιός νοιώθει αμήχανα όταν του ζητήσει πληροφορίες το παιδί για σεξουαλικές πράξεις. Άλλωστε δεν έχει εκπαιδευτεί ανάλογα! Ας μάθει ότι ο/η έφηβος είναι προγραμματισμένος να έχει διαφορετικά συναισθήματα από τον ενήλικα!»

Τόνισε η Μαριάννα Λαγουμίδη τις ατυχείς προσπάθειες από το Υπουργείο Παιδείας λόγω έλλειψης εκπαίδευσης από από τη μικρή ηλικία ώστε τα παιδιά μας να ωριμάσουν σταδιακά.

Ας βοηθήσουν οι γονείς τον έφηβο, να χτίσει την ενηλικίωσή του.

Ελπίζουμε να κινητοποιήσαμε τη σκέψη και το ενδιαφέρον.

 

Share this...