i-paidiΚεντρική

Ξεκίνησε η Ομάδα Αγάπης (Online Webinar)

Δήλωση Συμμετοχής στην Ομάδα Αγάπης i-paidi

Η Ομάδα Αγάπης i-paidi είναι παρέα φίλων για να ενημερωνόμαστε επιστημονικά αλλά και εμπειρικά για να βρίσκουμε πρακτικές λύσεις για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ.

Στόχος της Ομάδας μας είναι να μαθαίνουμε πρακτικές λύσεις, να αλληλο-υποστηριζόμαστε, να συζητάμε με χιούμορ, να επικοινωνούμε φιλικά και να βρίσκουμε απαντήσεις από τα δημιουργικά 3χρονα παιδιά έως τους έφηβους και τους ενήλικες με ΔΕΠ-Υ. Άλλωστε, μέχρι σήμερα, 7.600 συμμετείχαν στο webinar με το Υπουργείο Παιδείας, 24.000 είναι οι επαφές στα social media, 42 Δράσεις με φυσική παρουσία πραγματοποίησε το i-paidi.

Η Ομάδα Αγάπης i-paidi αποτελείται από μαμάδες & μπαμπάδες, νηπιαγωγούς, δασκάλους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φοιτητές και ενήλικες με ΔΕΠ-Υ.
Οι ανάγκες είναι πολλαπλές, σε όλες τις εθνικότητες, ειδικά τώρα στην μετα-covid εποχή, καθώς 1:8 παιδιά γεννιέται με ΔΕΠ-Υ και ίσως με επιθετικότητα ή με άλλες αναπτυξιακές διαταραχές που συνυπάρχουν λόγω συννοσηρότητας. Αποτέλεσμα είναι το άγχος, η ελλειπής απόδοση στο σχολείο, οι μειωμένες κοινωνικές σχέσεις, η απογοήτευση, το διαζύγιο, η κατάθλιψη και η κληρονομική συνέχιση τής ψυχικής διαταραχής.

Υπάρχει λύση στην έλλειψη ργάνωσης και στην ανωριμότητα του παιδιού;

Μέχρι τώρα, πολλά ευφυή παιδιά γινότανε αποτυχημένοι και δυστυχισμένοι ενήλικες, με στίγμα εξαιτίας της ΔΕΠ-Υ.

Σήμερα, η έρευνα, η υπευθυνότητα και η αγάπη στο δικαίωμα για ενημέρωση και ψυχική ξεκούραση, προκάλεσαν τρόπους μείωσης της δυσκολίας, χωρίς παρενέργειες, για να υπάρχει περισσότερη ηρεμία στο σπίτι, λιγότεροι καβγάδες στο σπίτι και πλούσια κοινωνική αποδοχή.

Οι συναντήσεις στην Ομάδα Αγάπης i-paidi γίνονται διαδικτυακά (για ευκολότερη συμμετοχή) εκτός από την τελευταία κάθε τριμήνου που γίνεται δια ζώσης. Συμμετέχουμε 1 ωρίτσα, δυο φορές το μήνα και απολαμβάνουμε:

i) Ενημέρωση Θεωρητική, Στρατηγικές και Διάλογος, από εξειδικευμένο επιστήμονα τη 2η Δευτέρα κάθε μήνα, 19.00-20.00 και
ii) Workshop για καθοδήγηση και διαχείριση περιπτώσεων ΔΕΠ-Υ με στοχευμένα θέματα, από εξειδικευμένο επιστήμονα, για να λύνονται οι προσωπικές απορίες όλων των μελών της Ομάδας την 4η Δευτέρα κάθε μήνα, 19.00-20.15.

Εσείς που αγαπάτε τον εαυτό σας, τα δημιουργικά παιδιά, τους έξυπνους εφήβους και ενήλικες με ΔΕΠ-Υ, δηλώστε συμμετοχή στην Ομάδα Αγάπης i-paidi.

Share this...