Γαλοπούλα τραγανή
Η γαλοπούλα έχει νόστιμο κρέας, λίγες θερμίδες και αρκετό σίδηρο. Τρώγεται ως κύριο γεύμα ή ως κολατσιό!
Υλικά
- 2 μπούτια γαλοπούλας
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- χυμός 2 πορτοκαλιών
- 1 κ.σ.μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Πιάνουμε ένα ταψί.
Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε τα μπούτια μέσα στο ταψί. Τα «χαϊδεύουμε» το χυμό. Όσος περισσέψει, τον περιχύνουμε στη γαλοπούλα.
Βάζουμε τα μπούτια σε ταψί και μπήγετε το σκόρδο σε διάφορα σημεία. Αλατοπιπερώνετε απ’ όλες τις μεριές.
Ψήνουμε στους 170ο C για μισή ώρα. Μετά, το σκεπάζουμε καλά με αντικολλητικό χαρτί για 1,5 ώρα χωρίς να το ανοίξουμε.
Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με πατάτες τηγανητές, με διάφορα, πολύχρωμα λαχανικά ΚΑΙ με φέτες πορτοκάλι.
Καλή σας όρεξη