Αθερίνα η μικρή!
Να θυμάστε: τρώγεται με το χέρι!
Πηγή Ω3 είναι το ψάρι αθερίνα. Μικρό, νόστιμο και θαυματουργό!!! Μία από τις καλύτερες νοστιμιές τού καλοκαιριού.
Το χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ πρέπει να τρώει ψάρια 2-3 φορές την εβδομάδα.
Υλικά:
500 γρ. αθερίνα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ.ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένω την αθερίνα. Τη στραγγίζω για 10 λεπτά. Βάζω αλεύρι σε μία κούπα, ρίχνω τις αθερίνες και ταράζω ώστε να αλευρωθούν όλες.
Μόλις κάψει το λάδι σε δυνατή φωτιά ρίχνω λίγες-λίγες μέσα ανακινώντας το τηγάνι για να μην είναι κολλημένες.
Οι αθερίνες θέλουν περίπου 3-4’ τηγάνισμα μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις αφαιρώ, τις τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζω (μόνο αφού τηγανισθούν) και στύβω λίγο λεμονάκι για έξτρα γεύση. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τις υπόλοιπες.
Οι τηγανιτές αθερίνες είναι έτοιμες.
Συγχρόνως τηγανίζουμε και πατατούλες γιατί το ψαράκι θέλει πατατάκι!
Καλή όρεξη!