Χτένια τηγανιτά
Τα χτένια είναι «καθαρή τροφή», νόστιμη και υγιεινή!
Προσέξτε να είναι ζωντανά τα χτένια πριν το μαγείρεμα. Εάν ρίξτε μια σταγόνα λεμόνι ή εάν τα ακουμπήσει μαχαίρι, πρέπει να κλείσει το κέλυφος. Διαφορετικά, να τα πετάξτε!
Υλικά:
20 χτένια
5-κ.σ. ελαιόλαδο
1-κ.σ. βούτυρο ανάλατο
1-σκελίδα σκόρδο
Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση:
Χωρίζετε το χτένι από το κέλυφος.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Βάζεται να κάψει το λάδι στο τηγάνι.
Μόνο τότε, ρίχνετε τα χτένια και τα γυρίζετε.
Σε 3-4 λεπτά, ρίχνετε το βούτυρο και το σκόρδο και τα γυρίζετε ξανά για 2 λεπτά. Μετά τα βγάζετε από το τηγάνι με την κουτάλα και τα σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή σας απόλαυση!!!