i-paidiΔιαχείρισηΚεντρική

Ευτυχώς … ξανά μαζί!

Το χαρισματικό παιδί μου έχει Διάσπαση Προσοχής, ΔΕΠ-Υ

Γράφει η ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, Μαριάννα Λαγουμίδη

Ξανά μαζί στο Δίκτυο i-paidi!

Ξεκουραστήκαμε, έπαιξαν τα παιδιά, κοιμήθηκαν περισσότερο, φάγαμε λίγο παραπάνω, μας εκνεύρισε η γειτόνισσα που καθημερινά έδινε «ιατρικές συμβουλές».

Το χαρισματικό σου παιδί θυμάται μια περσινή εκδρομή που την είχες ξεχάσει, τρέχει πιο γρήγορα από κάθε συνομίληκο, μεταφέρει δίσκο με 4 ποτήρια, είναι χαρούμενο και έμαθε εφτά τραγούδια σε μια εβδομάδα.

Θυμάσαι πέρσυ ότι το χαρισματικό παιδί σου κινούνταν συνέχεια σαν σβούρα (υπερκινητικότητα) και έδινε με ενθουσιασμό γρήγορες, λανθασμενες απαντήσεις ή έπαιζε πριν ακόμη έρθει η σειρά του (παρορμητικότητα); Θυμάσαι ότι ξεχνιόταν και δεν έλεγε όσα είχε κάνει πριν ή δεν θυμόταν τι έπρεπε να κάνει μετά (διάσπαση προσοχής);

Ευτυχώς, όπως εσύ, χιλιάδες γονείς τού χαρισματικού παιδιού με ΔΕΠ-Υ, γίνατε μέλη στο μη κερδοσκοπικό Δίκτυο i-paidi και μάθατε ότι:

  • Η έγκαιρη αξιολόγηση στα 4 ή 5 έτη του παιδιού έχει συγκλονιστικο ώφελος έως 80%
  • Η συμπεριφορά του παιδιού προέχει να αξιολογηθεί
  • Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των γονιών λειτουργεί ως κλειδί για την ψυχολογική ανάταση όλην των μελών της οικογένειας
  • Η διατροφή έχει πολλαπλή σημασία
  • Ίσως χρειαστούν συμπληρώματα διατροφής

Θυμάσαι ποιος είναι ο τρόπος να ακολούθησες; Αυτός που σου προτείναμε. Πέρσυ δηλαδή:

  1. Έκανες εγγραφή στο free newsletter κλικάροντας εδώ: https://i-paidi.us13.list-manage.com/subscribe?u=ca8c6daecbab8d3b5dc155627&id=075b89e023
  2. Έπαιζες με το Έλα να παίξουμε μαζί, της Μαριάννας Λαγουμίδη, εκδ ΓΡΗΓΟΡΗ, βιβλίο με τα 52 παιχνίδια οργάνωσης του παιδιού. Είπες ότι σου έδωσαν λύσεις για να παίζεις για 15 λεπτά και να παρεμβαίνεις στο παιδί σου καθημερινά
    Βιβλίο: Έλα να παίξουμε μαζί
  3. Παρακολουθούσες τις Ημερίδες και workshops που έγιναν στο Δήμο σου, από το i-paidi
  4. Με την τηλεϊατρική, μέσω skype, λάμβανες συμβουλές, πάντα σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ του παιδιού κλικάροντας https://i-paidi.gr/epikinonia/.
Οι σημερινή οικονομική δυσχέρεια στην οικογένεια απαιτεί να βρεθούν φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τοπικής αυτοδιοίκησης, με κοινωνικές παροχές.
Συγχρόνως, η ανάδειξη των πολλαπλών ικανοτήτων του παιδιού με ΔΕΠ-Υ είναι ηθικό χρέος και «συμφέρει»!

Το Δίκτυο i-paidi με την αιγίδα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη συνεχίζει να βοηθά τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ στην Ελλάδα μας! Σύντομα, θα ενημερωθείται για νέες δωρεάν Δράσεις.

Επικοινωνήστε με το i-paidi στο 6932611200 9.00-21.00 ή στο lagoumidim@i-paidi.gr

Share this...