i-paidiΚεντρικήΛαγουμίδη Μαριάννα

Με ποιο τρόπο η Συναισθηματική Νοημοσύνη βοηθά στην Εφηβεία -ειδικά με ΔΕΠ-Υ

γράφει η Μαριάννα Λαγουμίδη

Πρόεδρος Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ

 

Χιλιάδες γονείς ενημερώθηκαν ότι στον κάθε έφηβο και ειδικά στον έφηβο με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, η συναισθηματική νοημοσύνη μετατρέπει τις δυσκολίες σε ανώδυνες. Ο πρώτος κύκλος των webinars, στην Ομάδα Φίλων i-paidi τελείωσε με χιλιάδες φίλων να ενημερώνονται για τη δύσκολη αυτή περίοδο. Μπορείτε κι εσείς κλικάροντας εδώ:

Έκκριση ορμονών και ανάπτυξης στα 11 ή στα 14 χρόνια στα αγόρια και κορίτσια! Χρειάζεται εξισορρόπηση της λογικής με το συναίσθημα. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη οδηγεί στην αναγνώριση τής συγκεκριμένης συμπεριφοράς ανάλογα με την ηθική του κάθε παιδιού και των βιωμάτων του.

Οι έφηβοι φοβούνται, διστάζουν, αμφισβητούν και αμφισβητούνται από τον κοινωνικό περίγυρο. Στόχος τους είναι να «βρουν» τον εαυτό τους, να τροποποιηθεί η συμπεριφορά τους ώστε να φτάσουν επιτυχώς στην «Ιθάκη», στην ενηλικίωση.

Να γνωρίζουν οι γονείς ότι οι έφηβοι

• Παρασύρονται εύκολα από επιτήδειους
• Κουράζονται από την προσπάθεια
• Παραιτούνται συχνά
• Έχουν πολλαπλές προσλαμβάνουσες που απαιτούν την πρέπουσα αρχειοθέτηση.

Τόσο γρήγορα που κινούνται οι πληροφορίες, σήμερα, χρειάζεται συνεχή εγρήγορση από τους γονείς. Κι αν δεν γνωρίζουν κάποιες απαντήσεις, ας ρωτήσουν τον ψυχολόγο για να μάθουν.

Αλήθεια, γνωρίζετε πού και πώς μπαίνουν τα όρια στον έφηβο;

Share this...