i-paidiΔΕΠ-ΥΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Κοντά στο παιδί και στο σχολείο: Συμπεράσματα από 2ο webinar

Πραγματοποιήθηκε επιτυχής διάλογος μεταξύ του Ιωακείμ Καλλιβρούση, επί 10ετίας Προέδρου Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας και Αρσακείων, με την Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρο Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi, σε τηλεδιάσκεψη, στην Ομάδα Φίλων i-paidi, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. Θέμα: «Ο ρόλος του γονιού για το παιδί και το σχολείο».

Τα συμπεράσματα από τις θέσεις του είναι τα εξής:

1. Μόνο θετικά αποτελέσματα έχει η ενασχόληση των γονιών στο σχολείο κάθε βαθμίδας.
2. Ανάγκη υπάρχει για συνεχή διάλογο και ανάλυση πληροφοριών γονιού-παιδιού.
3. Απαγορεύεται η λεκτική απαξίωση του σχολείου από τους γονείς.
4. Η μονομερής και πολύωρη χρήση της τεχνολογίας, με υπολογιστή και tablet απομακρύνει τα παιδιά από τους γονείς.
5. Οι γονείς γενικά και οι γονείς παιδών με μαθησιακές δυσκολύες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα αναζητούν ενημέρωση για την ανατροφή των παιδιών τους
6. Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη και διάδραση με έγνοια!!!!
7. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να βαδίσουμε για σωστή εκπαίδευση. Ας συμμετέχουν οι γονείς όπου δύνανται ώστε να μοιράζονται και να διεκδικούν λύσεις για τις ανάγκες τους.

Οι γονείς που συμμετείχαν, έθεσαν τις ερωτήσεις τους τη στιγμή που γινόταν ο διάλογος.

Όποιοι ενδιαφέρονται να ακούσουν όλο το διάλογο ή και να συμμετέχουν στον επόμενο -κάθε Τετάρτη στις 7.00 μ.μ., πρέπει να κάνουν Like στην Ομάδα Φίλων i-paidi στο fb.

Ας συσπειρωθούν οι γονείς ΕΔΩ https://www.facebook.com/groups/187119708550990/ . Είμαστε ήδη χιλιάδες, έχουμε την Αιγίδα από Περιφέρειες, Γενική Γραμματεία Ισότητας, ΚΕΔΕ και τη συνεργασία με Πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά και Εκπαιδευτήρια! Γονείς, όσο αυξανόμαστε, τόσο περισσότερα ωφέλη θα έχουν τα αγαπημένα μας παιδιά.

 

Share this...