i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

3o Webinar: Οι ανάγκες των μαμάδων

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2020, μαμάδες από την Ομάδα Φίλων του i-paidi.gr στο fb, αποκάλυψαν αυτό που τις έκανε να ζητήσουν συμβουλή από εξειδικευμένο αναπτυξιολόγο, ψυχοπαιδαγωγό ή παιδοψυχολόγο. Άλλες μαμάδες «είδανε» συμπεριφορά που τις προβλημάτισε, όταν το παιδί ήταν 4 ετών -άλλες όταν το παιδί ήταν 12 ετών. Μίλησαν on line για τρόπους συμπεριφοράς για να βοηθήσουν το παιδί τους αντί των φαρμάκων.

Οι μαμάδες ήταν χωρίς βοήθεια, είχαν ανάγκες στην ανατροφή τών παιδιών του: Οι γιοι δεν συνεργαζότανε, είχαν πάντα σχισμένο το παντελόνι τους, έβριζαν, καθημερινά «έπεφτε βόμβα» στο δωμάτιό τους. Οι κόρες ονειροπολούσαν, δεν συμμετείχαν σε ομαδική δραστηριότητα, είχαν μονοφαγία. κανείς δεν είχε φίλους.
«Αφουγκραστείτε τα παιδιά σας σχετικά με τις ικανότητες και τις δυσκολίες που έχουν!» συμβούλεψε η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος στην Επιστημονική Οικογένεια i-paidi και ψυχοπαιδαγωγός.

Πότε πρέπει οι γονείς να απευθυνθούν σε ειδικό ψυχικής υγείας; Ας σκεφτούμε ότι όταν βλέπουμε θολά, επισκεπτόματε οφθαλμίατρο. Όταν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, επισκεπτόμαστε ειδικό ψυχικής υγείας. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μας. Μεγαλώνοντας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό. Προχθές συγκινήθηκα με τα αμέτρητα μηνύματα που έλαβα, από παιδιά που, παλαιότερα, είχαν επισκεφτεί ψυχοπαιδαγωγό με τις μαμάδες τους.

Τώρα υπάρχει η Ομάδα Φίλων του i-paidi.gr στο fb όπου είναι ένα σαλόνι γονιών – ο κάθε γονιός μπορεί να κάνει αίτημα φιλίας.
Η Ομάδα Φίλων του i-paidi.gr λειτουργεί με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Ακολουθεί απόσπασμα από το 3ο webinar στην Ομάδα Φίλων του i-paidi.gr . Για να το ακούστε όλο, πρέπει να πατήστε ΕΔΩ .

 

Share this...