Φασολάκια κοκκινιστά
Φασολάκια κοκκινιστά: νόστιμο φαγητό, για μεσημέρι ή βράδυ, για να τρώνε τα παιδιά και οι μεγάλοι: πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, βιταμίνη C, Κ, φυλικό οξύ, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φλαβονοειδή.
Υλικά
500γρ καθαρισμένα φρέσκα φασολάκια
1 πατάτα
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
2κ.γ. αλάτι
2κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1κ.σ. ελαιόλαδο
100γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα τα φασολάκια, αφαιπώντας τις άκρες και την ίνα δεξιά & αριστερά. Πλένουμε, στραγγίζουμε.
Κόβουμε την πατάτα σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις ντομάτες και αλάτι, πιπέρι.
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή 5 λεπτά στη χύτρα. Ελαφρύ κούνημα της κατσαρόλας από τα χερούλια και απαλή ανάδευση στο σοτάρισμά τους.
Τα μαγειρεμένα φασολάκια συντηρούνται, αφού κρυώσουν, στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ημέρες ή στην κατάψυξη για μήνες.
Σερβίρουμε με 1 φέτα λαδοτύρι και μπουκίτσες από ψωμί με βρώμη.
Καλή όρεξη!!!