i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Σπανακοτυρόπιτα με αραβική

Το φρέσκο σπανάκι με τυρί δημιουργεί superfood. Είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, παρέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες αλλά και μέταλλα, με θετική επίπτωση στους νευροδιαβιβαστές, στα οστά και στο έντερο. Ας αποφύγουμε τα τυριά με πολλαπλή επεξεργασία. Προτείνουμε φέτα ή κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης.

Υλικά
700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
1 κ.γ. αλάτι
300+100 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα ή φέτα τριμμένη
50 γρ.ελαιόλαδο
2 κ.σ. άνιθο
3 αυγά
2 κ.γ. πιπέρι
5 αραβικές πίτες

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι κόβοντας τη ρίζα και το πλένουμε τόσες φορές ώστε το νερό που μένει στην λεκάνι, να είναι καθαρό.
Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο .
Βράζουμε 1,5 λίτρα νερό, ρίχνουμε το αλάτι και μετά το σπανάκι.
Γυρίζουμε το σπανάκι ώστε να μαραθεί όλο. Μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε για 10 λεπτά. Το κόβουμε κάθετα σε λεπτές λουρίδες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός των 100 γρ.τυριού και της πίτας. Ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ελαφρά την κάθε αραβική πίτα και από τις δύο πλευρές.
Τη σκεπάζουμε με το μίγμα. Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες.
Τέλος, σκεπάζουμε τη σπανακοτυρόπιτα με 2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα ή φέτα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά.
Κόβουμε σε τριγωνάκια σαν πίτσα.
Καλή μας όρεξη.

Share this...