ΔιαχείρισηΣυμβουλές

Υπερβολικές λέξεις….

Μάνα & Πατέρα, αυτές τις μέρες υπάρχει φανερό άγχος στην ατμόσφαιρα της κάθε οικογένειας.

Θα πρέπει να ενημερώστε τα παιδιά σας για την κατάσταση της Ελλάδας και της δικιάς σας οικογένειας, ασχέτως της ηλικίας τους -αλλά και με λέξεις ανάλογες με την ηλικία τους-. Υπερβολικές λέξεις, νευρικές εκφράσεις και χειρονομίες ΔΕΝ χρειάζονται.

Όμως, όταν βρεθεί μαζί όλη η οικογένεια, μέσα από ήρεμη συζήτηση, ας εξηγήσετε στα παιδιά, με λίγα λόγια: “επειδή περνάμε δύσκολες μέρες, η μαμά και ο μπαμπάς που πάντα σας φροντίζανε, θα προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο κάθε μέρα. Εάν ακούστε ή σκεφτείτε κάτι παράξενο σχετικά με τα χρήματα ή τη δουλειά, να μας το πείτε και θα σας εξηγήσουμε ό,τι χρειαστείτε.”

Προσοχή ιδιαίτερη χρειάζεται να έχουν οι ενήλικες προς τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Το παιδί με ΔΕΠ-Υ έχει αυξημένο άγχος, από τη στιγμή της γέννησής του. Επομένως, το περιβάλλον του -γονείς, αδέρφια, παππούδες- οφείλει να διατηρεί ψυχραιμία, χαρά και σταθερότητα στην καθημερινότητα.
Όποιοι γονείς νοιώθουν ότι χρειάζονται παρότρυνση ή συμβουλή, ας μας στείλουν μήνυμα. Οι συνεργάτες του www.i-paidi.gr προτείνουν πάντα λύσεις.

Γονείς παρακαλώ, ας προστατέψουμε την ψυχική υγεία των παιδιών μας!!! Τους το οφείλουμε.

Share this...