BlogΒιογραφικάΜαρία Γεωργιάδου

Βιογραφικό Μαρία Γεωργιάδου

Ονομάζομαι  Μαρία Γεωργιάδου και είμαι κοινωνική λειτουργός, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής διοίκησης και Πολιτικής επιστήμης του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Ιούλιο του ίδιου έτους προσλήφθηκα ως αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο του νομού Ημαθίας, όπου σε συνεργασία με ψυχολόγο παρείχαμε συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά, στα πλαίσια της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ). Την περίοδο αυτη βρίσκομαι στο πέρας του μεταπτυχιακού μου, απ΄το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο σχετίζεται με την Ειδική ( Ενιαία) Αγωγή. Επίσης το 2014 ολοκλήρωσα τον σεμιναριακό κύκλο εξειδίκευσης με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες», την επίβλεψη του οποίου είχε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεχίζοντας στα πλαίσια των σπουδών μου έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από το 2015 μέχρι και σήμερα εργάζομαι εθελοντικά ως κοινωνική λειτουργός στην ΜΚΟ «Καταφύγιο γυναίκας» όπου σε συνεργασία με ψυχολόγους και δικηγόρους, προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης σε γυναίκες, θύματα βίας. Είμαι ακόμη εθελόντρια στη ΜΚΟ «Σχεδία στην πόλη» όπου και παρέχουμε δημιουργική απασχόληση σε παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης.

Τέλος επιδιώκω να βρίσκομαι σε συνεχή επαφή και επιμόρφωση γύρω από τον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών αλλά και τη ΔΕΠ-Υ, κάτι το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

 

Μαρία Γεωργιάδου

 

Share this...