Κοτόπουλο χειμωνιάτικο
Ιδανική πρόταση φαγητού για όλες τις ώρες: για γεύμα ή για κολατσιό ή για δείπνο.
Το Κοτόπουλο χειμωνιάτικο σερβίρεται με ωμά λαχανικά και 1-κουταλιά σούπας σάλτσα βουτύρου.
Υλικά
1 κ.σ. ξύδι
1 φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ.μέλι
2 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
64ο γρ στήθος κοτόπουλο
4 αυγά
2 ατομικά ψωμάκια
200 φύλλα λαχανικών εποχής διάφορα
4 ντοματίνια
240 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο multy τα 6 πρώτα υλικά για 3 λεπτά. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Πλένουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε πυρέξ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα από το multy. Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Πλένουμε καλά-καλά τα λαχανικά. Χωρίζουμε στα δύο τα ντοματίνια. Χωρίζουμε στα δύο τα ψωμάκια.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα, λυώνουμε το βούτυρο. Το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο πλέον από το φούρνο, τοποθετούμε στο πιάτο το κάθε ψωμάκι, από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα του κι από επάνω ένα αυγό τηγανητό. Τοποθετούμε αρκετά λαχανικά στην άκρη. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο σαν 2-στεφάνια γύρω-γύρω.
Καλή σας όρεξη!
Σημ. Εάν φαγωθεί ως κολατσιό, τότε το βρέχουμε με το βούτυρο και βάζουμε από πάνω το άλλο μισό ψωμί.