ΔραστηριότητεςΠροτάσειςΨυχαγωγία

Δραστηριότητες για παιδιά στο Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει στο Πάρκο του κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, όλο τον Αύγουστο, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Το καταπράσινο τοπίο του επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες. Η οικογένεια μπορεί να περάσει ευχάριστα την μέρα της συμμετέχοντας στις ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους.

Από 3/8 και κάθε Πέμπτη (03,10, 17, 24, 31/08 ) ώρα 19.00-20.00, τα παιδιά από 1-3 χρονών μπορούν να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της τέχνης και των συναισθημάτων μαζί με τους γονείς τους στο Μεσογειακό Κήπο του Ιδρύματος. Αυτό θα επιτευχθεί με τα βασικά υλικά των εικαστικών τεχνών, τους ήχους και τις μυρωδιές του Πάρκου, σε συνδυασμό με το παιχνίδι και τη δημιουργία. Οι συμμετέχοντες με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους, θα γνωρίζουν το σώμα τους, θα πειραματιστούν και θα εξερευνήσουν τον κόσμο!

Για την δραστηριότητα αυτή απαιτείται προεγγραφή. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Παιχνίδια για οικογένειες διοργανώνονται και κάθε Σάββατο (05, 12, 19, 26/08 ) ώρα 18.30-20.00 για παιδιά 4-9 ετών, στο ονομαζόμενο χώρο του Ιδρύματος, Ξέφωτο. Εκεί τους περιμένει μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα με ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια που ενθαρρύνουν τους γονείς να παίξουν με τα παιδιά τους στο Πάρκο. Οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους βοηθούν στην ανάπτυξη της ευρηματικότητας, δημιουργούν αφορμές εκπαίδευσης των παιδιών και προάγουν τη συνεργασία μέσα στην οικογένεια.

Αν προτιμάτε τα παιδιά σας να αναπτύξουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, τότε το Κέντρο Πολιτισμού σας προτείνει να επιλέξετε την δραστηριότητα της yoga. Στο χώρο του Λαβύρινθου κάθε Σάββατο (05, 19, 26/08 ) και ώρα 19.00-20.00 πραγματοποιείται μία παιδοκεντρική προσέγγιση με βασικό εργαλείο το παιχνίδι που δεν στοχεύει στην τέλεια εκτέλεση της κάθε στάσης, αλλά μαθαίνει στα παιδιά από 4-12 ετών πώς να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους και να ηρεμούν, ενώ παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Για την δραστηριότητα αυτή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.

Στο χώρο του Μεσογειακού Κήπου διοργανώνεται κάθε Σάββατο (05, 12, 19, 26/08 ) και ώρα 19.30-20.30, ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι μνήμης για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά ηλικιών 5-8, μπορούν να αποτυπώσουν τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις σε ένα λευκό χαρτόνι. Έπειτα, οι ζωγραφιές θα επαναλαμβάνονται και θα ανακατεύονται για να δημιουργηθεί το γνωστό σε όλους παιχνίδι μνήμης.

Κάθε Τρίτη (08, 22, 29/08 ) η ώρα 18.00-21.00 στη Βεράντα Φάρου θα υλοποιείται κύκλος εργαστηρίων για παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία θα εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές, σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης, με αφορμή το χρωματιστό κόσμο του Αυστριακού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Friedensreich Hundertwasser.

Στο Λαχανόκηπο του Ιδρύματος κάθε Τετάρτη (09, 16, 23, 30/08 ) και ώρα 19.00-20.30, οι κηπουροί του Πάρκου σε συνεργασία με παιδιά 5-9 ετών θα αναλάβουν δράση συλλέγοντας ντομάτες, πιπεριές, φασολάκια, πεπόνια, καρπούζια και αγγούρια. Με οδηγό το παιχνίδι θα ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης, παρατήρησης και ανακάλυψης.

Στη δραστηριότητα αυτή, οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φοράνε καπέλο και να έχουν μαζί τους νερό.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 18.00-20.30 θα διοργανωθεί στο χώρο του Εσπλανάδα, ένα μοναδικό Τουρνουά ευστοχίας για μικρούς και μεγάλους από 4-65 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πόσο καλά μπορούν να στοχεύσουν. Η ηρεμία, η συγκέντρωση, η σταθερότητα, η καλή όραση και σιγουριά η λήψη αποφάσεων θα αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία επίτευξης των στόχων που σας περιμένουν σε αυτό το τουρνουά, μέσα από διασκεδαστικά ατομικά παιχνίδια στόχευσης.

*Σε όλες τις δραστηριότητες προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ.Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

 

Πηγή: athinorama.gr

Share this...