ΣυμπεριφοράΣχολείο

Ενθουσιασμός & Απολογισμός σεμιναρίων: Education Festival & Δάφνη

Δυναμική ήταν η παρουσία των γονιών και των καθηγητών που συμμετείχαν στο σεμινάριο του Δικτύου i-paidi  που πραγματοποιήθηκε στο Education Festival, ξενοδοχείο Divani-Caravel,  την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Σπουδές του εφήβου με ΔΕΠ-Υ και Μαθησιακές Δυσκολίες».

Οι ομιλήτριες Μαριάννα Λαγουμίδη, ιδρύτρια  i-paidi, BA, PgD, παιδοψυχολόγος, εξειδικευμένη σε Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα) και η  Φρόσω Μπούτου, PhD, Μοριακή Βιολόγος, έκαναν κατανοητές τις ανάγκες και τις ικανότητες των παιδιών, ειδικά αυτών με Μαθησιακές Δυσκολίες.

«Το DNA του εμβρύου, η διατροφή της εγγύου και μετέπειτα του παιδιού επηρεάζουν τη λειτουργία των εγκεφαλικών νευρώνων και συνεπώς την επίδοση του μαθητή», είπε η κ. Μπούτου. Και συμπλήρωσε ότι «οι τεχνιτές τροφές και τα συντηρητικά δρουν εξαιρετικά αρνητικά  στην ομαλή πρόοδο του εγκεφάλου.» «Η υγιεινέστερη διατροφή το DNA δρουν αποφασιστικά  στην επιλογή των σπουδών του παιδιού –και αυτού με Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ».

Η κυρία Λαγουμίδη εξήρε τον ουσιαστικό ρόλο της αγάπης και της γονεϊκής αγκαλιάς για την ισορροπημένη ωριμότητα του παιδιού. «Η ζωή με πρόγραμμα παίζει καθοριστικό ρόλο στο βρέφος αλλά και στο μεγαλύτερο παιδί, έως την ενηλικίωση», συμπλήρωσε. Τέλος, «να θυμούνται οι γονείς να συμμετέχουν σε ομάδες γονέων ενημέρωσης και συμβουλευτικής ώστε να λύνουν τις απορίες και να μαθαίνουν για την ανατροφή των παιδιών τους. Μόνο έτσι θα μάθουν ότι π.χ. η Νομική αν και εξαιρετική επιστήμη, δύσκολο όμως να ακολουθηθεί από παιδί με ΔΕΠ-Υ ή άλλες Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.   Ενώ η Αρχιτεκτονική είναι η επιστήμη που ενδείκνυται!

Στη συνέχεια, στη Δάφνη, το απόγευμα, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους γονείς παιδιών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Όσοι παρευρέθηκαν, συζήτησαν για το «τεμπέλικο» παιδί τους, το παιδί-«σβούρα», το παιδί-«διαολάκι». Είμασταν λίγοι αλλά τόσο ζεστοί! Η αγάπη για τα παιδιά τους «πετάριζε» τριγύρω! Για καλή τύχη των παιδιών τους, είχε περίσσια γνώσεων, οργάνωσης, μεθόδου, αγάπης  η κυρία Ρία που μας φιλοξένησε στο χώρο της.

«Το παιδί που εκπαιδεύεται βιωματικά και οργανωμένα, μαθαίνει εύκολα! Το παιδί που οι γονείς του ακολουθούν αυτό τον τρόπο εκπαίδευσης, ανατρέφεται με ευκολία! Ευχαριστούμε που ήρθατε!!!  Θα σας στείλουμε τις απορίες μας για να έρθετε ξανά»  είπαν οι γονείς φεύγοντας!   Πόσο χαρούμενες νοιώσαμε για τη νέα γενιά!

Share this...