Μπισκότο της βανίλιας
Νόστιμα, γλυκά «παιδάκια» που φέρνουν υγεία και χαρά!
ΠΡΟΤΑΣΗ: ενθουσιάζουν ακόμη και ως δωράκια στα μικρά φιλαράκια!!!
Υλικά
- 1-ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο
- μισό ποτήρι μέλι
- 2-αυγά
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 2-ποτήρια νερού
- 2-κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ελάχιστο αλάτι
- προαιρετικά: 10γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, σε πάνω-κάτω αντίσταση.
Δουλεύεις στο μίξερ, για 3-λεπτά, τα πρώτα 3-υλικά (λάδι, μέλι, αυγά).
Μετά, προσθέτεις και ανακατεύεις με το χέρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά –εκτός της σοκολάτας, μέχρι να γίνει ζύμη που πλάθεται.
Απλώνεις τη ζύμη έως 2 εκ. πάχος. Με τις κουπ-πατ, κόβεις το μπισκοτάκι και το βάζεις στο ταψί, πάνω σε λαδόχαρτο.
Ψήνεις τα μπισκοτάκια, για 12 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, λειώνεις την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Βγάζεις τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν. Τέλος, φτιάχνεις σχεδιάκια πάνω τους , με την οδοντογλυφίδα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ