i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρικήΠροτάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Χίο, σε συνεργασία με το Δίκτυο i-paidi και με την υποστήριξη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Χίου (και Ντούβλη Κέλλη) διοργανώνουμε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα:

«Η αξία της διάγνωσης και της Παρέμβασης στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ»

την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ.

Το 55% παιδιών και ενηλίκων ζουν με τη δυσκολία αυτή, γιατί κανείς δεν παρενέβει αποτελεσματικά. Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θέλοντας να παράσχει τη μέγιστη βοήθεια, διοργανώνει αυτή την εκδήλωση με τους άλλους φορείς ώστε αναδειχθούν οι ικανότητες των παιδιών της Χίου.

Το χαρισματικό παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) είναι έξυπνο, δημιουργικό, χαριτωμένο, δραστήριο αλλά, παρόλα αυτά, είναι λιγότερο αποτελεσματικό γιατί έχει δυσκολία στην απόδοση στο σχολείο και στις φιλικές του σχέσεις.

Οι έρευνες των τελευταίων χρόνων απέδειξαν ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το βοηθήσουμε να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του!

Η ενημέρωση θα ξεκινήσει χαιρετισμούς από τους Φορείς – Διοργανωτές.

Στη συνέχεια, θα ακουστεί η πρώτη εισήγηση από τη Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρο του Δικτύου i-paidi που υποστηρίζει τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ, Εξειδικευμένη Παιδοψυχολόγο για τα παιδιά με αυτή τη Διαταραχή. Η οικογένεια, οι συνθήκες ζωής του παιδιού και η έγκαιρη παρέμβαση παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των δυσκολιών.

Θα συνεχίσει η Dr Φρόσω Μπούτου, Μοριακή Βιολόγος, που θα ενημερώσει για τους κληρονομικούς παράγοντες όπως και τους επιγενετικούς. Φταίει ο πατέρας, η μητέρα για τη δυσκολία αυτή ή η ιατρική επιστήμη δίνει τώρα τη δική της εξήγηση;

Τέλος, ο Ιωάννης Τσιροπινάς, Διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου Χίου, θα εξηγήσει τη διαφορετική παρουσία του παιδιού με ΔΕΠ-Υ στο σχολείο και στην κοινωνική ζωή: γιατί άραγε είναι συνεχώς μόνο του και λυπημένο; Πώς μπορεί ο δάσκαλος να το βοηθήσει;

Μετά από τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση στην αίθουσα και θα τεθούν ερωτήσεις και σχόλια.

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι.

26 Νοεμβρίου, 2017, 17.00, αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς», Περιφερειακής Ενότητας Χίου Πολυτεχνείου 1, 2ος όροφος

 

Share this...