Μύδια μεθυσμένα
Τολμήστε να τα μαγειρέψτε για το παιδί σας! Δεν θα μεθύστε γιατί με το βρασμό εξατμίζεται το οινόπνευμα του κρασιού. Εύκολη συνταγή, υγιεινή κι όλο νοστιμιά!!!! Μυρίζει σαν να είστε στη θάλασσα!!!
Υλικά
- 500γρ μύδια
- 4 ποτήρια νερό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 1/2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κλωναράκι θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κ.σ. ξερό βασιλικό
- ½ κ.σ. αλάτι
- ½ κ.σ. πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίσουμε καλά τα μύδια. Τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Σε καυτό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο απ΄ το ζουμί που έχουμε κρατήσει, το θυμάρι και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύουμε λίγο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο και χωριάτικη σαλάτα.
Tip: Στο ζουμί που έχουμε κρατήσει μπορούμε να βράσουμε ζυμαρικά.