Σπαγγέτι με κιμά τής Μαίρης

Κλασσική , απλή, εύκολη και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια.  

Υλικά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ παρθένο ελαιόλαδο

1 καρότο ψιλοκομμένο

500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ.παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 50 γρ. νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστεί.

Προσθέτουμε μέσα τον κιμά και αρχίζουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό για 3 άτομα και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, λίγο λαδάκι και ρίχνουμε τα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Ανακατεύουμε τα Σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Καλή όρεξη!!!

Μοιραστείτε το...