ΑΝΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΕΠ-ΥΚεντρική

ΤΑ ΖΩΗΡΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ στην επαρχία

Ακούστε τι μας λέει ο παπα-Γιώργης από μία επαρχία του Ν.Ημαθίας για τον γυιο του Κωνσταντή – απολαύστε μία πραγματικά συγκινητική ιστορία.

«Εγώ ένας πολύτεκνος παπάς είμαι που με το ζόρι τα βγάζω πέρα παιδάκι μου, κι όπως λένε εδώ στα χωριά παπά παιδί, διαόλου εγγόνι! Ούτε διάβαζε μα ούτε και που μ’ άκουγε ο Κωνσταντής μου. Ο μικρότερος γυιός μου είναι 16 χρονών σήμερα. Γράμματα εγώ πολλά δεν έμαθα αλλά όποιο από τα παιδιά μου τάπαιρνε τα γράμματα κι ήθελε, θα το βοηθούσα. Την παπαδιά την έχασα λίγο μετά την γέννα του Κωνσταντή κι έτσι νόμιζα ότι αυτή η άτακτη συμπεριφορά του ήταν από την πίκρα του αλλά γελάστηκα.

Μάθαμε τι έχει το παιδί, από την ομιλία μίας ψυχοπαιδαγωγού εδώ στο σχολείο του χωριού. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να δει το παιδί εκείνη κι έτσι έγινε. Όλη η συμπεριφορά τού Κωνσταντή παρέπεμπαν στη διάγνωση «ΔΕΠ-Υ»: έτσι μας είπε. Τι να σας πρωτοπώ από αυτά που έκανε στ’ αδέλφια του -μέχρι σαύρα είχε βάλει στην τσάντα της αδελφής του. Από σχολική μελέτη, τρία πουλάκια κάθονταν, έτσι όπως σας τα λέω!

Είχε καταφέρει να μην τον πλησιάζει κανείς, ούτε τ αδέλφια του ώσπου μία μέρα η βιβλιοθήκη του σχολείου του έπιασε φωτιά. Ευτυχώς ήταν απόγευμα και κανένα παιδί δεν ήταν μέσα σ αυτή. Ο δάσκαλος που ήξερε καλά τον κανακάρη μου ήρθε σπίτι να ρωτήσει τον γυιο μου που ήταν εκείνο το απόγευμα. Η αλήθεια είναι πώς ούτε κι εγώ ήξερα γιατί είχα εσπερινό εκείνο το απόγευμα, όμως το ένστικτο μου έλεγε πώς εκείνος την έβαλε την φωτιά.

  • Ήταν στο σπίτι, άρρωστος, είπα στον δάσκαλο.
  • Μόνο εγώ πέρασα από την βιβλιοθήκη να θυμιατίσω, λες δάσκαλε να πετάχτηκε καμμία φλόγα κι έκαμε το κακό;

Ο δάσκαλος κατάλαβε μα δεν είπε τίποτα, εξάλλου η ζημιά ήταν πολύ μικρή και τα λίγα βιβλία που κάηκαν αντικαταστάθηκαν αμέσως. Ο Κωνσταντής στην προσπάθεια του να διαβάσει στο σκοτάδι δεν άναψε το ηλεκτρικό αλλά άναψε ένα κερί – και μετά, τον πήρε ο ύπνος πάνω στο βιβλίο του. Ξύπνησε από τον καπνό και πετάχτηκε γρήγορα έξω, πριν βγεί όμως πρόλαβε να σβήσει τη φωτιά με τα χέρια του!

Ένα βιβλίο έγραφε ότι ό,τι δεν το εξηγεί η λογική, το εξηγεί η επιστήμη. Ευτυχώς  με την ενημέρωση επό την ψυχοπαιδαγωγό και με ένα σχετικό βιβλίο που έδινε, ανακάλυψαν οι δάσκαλοι και το χωριό ότι υπάρχουν ακόμη δύο παιδιά με ΔΕΠ-Υ στην ίδια τάξη. Ακολουθούμε όλοι τις συμβουλές της ψυχοπαιδαγωγού γιατί έχουμε την ευθύνη των παιδιών μας.. Τώρα επί τέλους, βρήκαμε τον τρόπο για να βοηθάμε τα παιδιά μας!»

Η ΔΕΠ-Υ βρίσκεται παντού και τα χαρισματικά παιδιά με αυτή τη διαταραχή έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες. Μην περνάτε απαρητήρητη μία περίεργη συμπεριφορά του παιδιού σας…..

ίσως να χρειάζεται την βοήθεια σας…..

ενημερωθείτε!

Share this...