Γίγαντες με Μέλι
Gourmet
Είναι απαραίτητο να συνοδεύονται οι γίγαντες με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως πορτοκάλι ή κόκκινη πιπεριά, με β-καροτένιο όπως το καρότο και με το μηλικό οξύ όπως το λευκό κρασί ή το μηλόξυδο, γιατί οι ουσίες αυτές αυξάνουν την απορρόφηση του μη-αιμικού σιδήρου κατά τρεις φορές περισσότερο.
Υλικά
300 γρ. φασόλια γίγαντες
2 κρεμμύδια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ.ντοματάκια κομμένα
1 κ.σ. πελτέ
1-φύλλο δάφνη
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε ζεστό νερό, από το βράδυ. Το πρωί, τους στραγγίζουμε.
Μετά, σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 10 λεπτά.
Μέσα σε νερό όσο 5 πιάτα σούπας, προσθέτουμε το μέλι και όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Βράζουν στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι μόνο σε όσους επιθυμούν!