Χτένια τηγανιτά

Τα χτένια είναι «καθαρή τροφή», νόστιμη και υγιεινή!

Προσέξτε να είναι ζωντανά τα χτένια πριν το μαγείρεμα. Εάν ρίξτε μια σταγόνα λεμόνι ή εάν τα ακουμπήσει μαχαίρι, πρέπει να κλείσει το κέλυφος.  Διαφορετικά, να τα πετάξτε!

Υλικά:

20 χτένια

5-κ.σ. ελαιόλαδο

1-κ.σ. βούτυρο ανάλατο

1-σκελίδα σκόρδο

Φέτες λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Χωρίζετε το χτένι από το κέλυφος.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο.

Βάζεται να κάψει το λάδι στο τηγάνι.

Μόνο τότε, ρίχνετε τα χτένια και τα γυρίζετε.

Σε 3-4 λεπτά, ρίχνετε το βούτυρο και το σκόρδο και τα γυρίζετε ξανά για 2 λεπτά. Μετά τα βγάζετε από το τηγάνι με την κουτάλα και τα σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Καλή σας απόλαυση!!!

Μοιραστείτε το...