Blogi-paidiΕιρήνη Λαγουτάρη

Η μαμά του Ιγνάτη κάνει απολογισμό για το ΔΕΠάκι της

Η μαμα του Ιγνατη “ξαναχτυπά ” με τον απολογισμό της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Έκλεισε και φέτος η σχολική χρονιά με την προαγωγή του μικρού στην Γ’ τάξη!Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως την κυρία Έφη Σπυρουλη η οποία στάθηκε στο παιδί μου ως δασκάλα, μάνα και φίλη του.

Η επιμονη, η προσπαθεια της και η υπομονής της απέδωσε καρπούς τόσο στο παιδί μου αλλά και σε ολόκληρο το τμήμα.

Πρωτη μέρα αγιασμός. Η πρώτη μου κουβέντα μαζί της μετά τη γνωριμία μας ήταν να πω το παιδί μου, ο Ιγνατης έχει διαγνωσθεί με διάσπαση ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα. Ηξερε λοιπόν από την αρχή ότι έπρεπε να δουλέψει διαφορετικά με τον μικρό.

Μη φοβάστε και μην ντρέπεστε να μιλήστε με τους εκπαιδευτικούς για τη ΔΕΠ-Υ . Είναι καλό και για εμάς τους γονείς και για τα παιδιά αλλά και για τους δασκάλους να γνωρίζουν από την αρχή ώστε να βοηθήσουν.

Ετσι πετύχαμε μια ωραία συνεργασία με καθημερινή ενημέρωση για τα μαθήματα και τις συμπεριφορές. Πηρε πολλές γνώσεις και αγάπη από τη Κυρία Έφη! Την αγάπησε ο Ιγνατης την αγαπησα και εγώ μέσα από τα μάτια του! Στάθηκε σε όλες τις δυσκολιες και στους δύο γιατί δεν είναι εύκολο.

Ειδικά η μαμα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, δε είναι είκολο να ακούει κάθε μέρα παράπονα ότι χτυπησε, είπε κακιες λεξεις, εσπρωξε, δεν ήθελε να συμμετέχει σε κάποια μαθήματα, γκρινιαζε, γύριζε σαν σβούρα και αλλα πολλά. Υπομονη, αγάπη και επιμονή θέλουν και έχουν πολλά να δώσουν.

Μην απελπιζεστε στα οποια πισωγυρίσματα τους. Καθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!! Καλό καλοκαίρι σε όλους! Διασκεδάστε με τα παιδιά σας και ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών και της κυρίας Μαριάννας Λαγουμιδη!

Share this...