Ψάρι βραστό κόκκινο
Το ψάρι, ό,τι ψάρι κι αν είναι προσφέρει επαρκή ποσότητα Ω3 στον οργανισμό. Όφελος έχουν όλοι, ειδικά τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.
Τα ψάρια που τρώγονται βραστά -μπακαλιάρος, σαφρίδια, σκορπίνα ή συναγρίδα- είναι πολύ γευστικά και με τα λαχανικά φτιάχνουν έναν ωραίο πίνακα!
Υλικά
• 1 κιλό ψάρι
• 5 πατάτες
• 3 κρεμμύδια γλυκά
• 6 ποτήρια νερό
• 3 κλωνάρια σέλινο
• 5 καρότα
• 300γρ.ντοματάκια
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• μισό ποτηράκι κρασιού χυμό λεμονιού
• 1 κ.σ. αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια (ιδανικά ζητάμε από το ιχθυοπωλείο να μας τα καθαρίσουν). Τα πλένουμε μέσα και έξω.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Ξύνουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Προσθέτουμε το σέλινο τα ντοματάκια. Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα λαχανικά περίπου 15 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τα ψάρια, και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με προσοχή. Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, ανακινώντας την τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τα λαχανικά και όσο ζουμί έχει μείνει. Προσέχουμε τη διακόσμηση, για το παιδί.
Καλή σας όρεξη