Τούρτα με ανθότυρο
- 10 Απριλίου, 2020
- 0
Συνταγή βασισμένη στην πρόταση τής πολυγραφέστατη σεφ Μυρσίνης Λαμπράκη. Γλυκό και σήμερα!! Τούρτα για να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις μαζί με το παιδί. Ανθοτυρένιο cheese cake
Συνταγή βασισμένη στην πρόταση τής πολυγραφέστατη σεφ Μυρσίνης Λαμπράκη. Γλυκό και σήμερα!! Τούρτα για να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις μαζί με το παιδί. Ανθοτυρένιο cheese cake
Συνταγή βασισμένη στην πρόταση τής πολυγραφέστατη σεφ Μυρσίνης Λαμπράκη.
Γλυκό και σήμερα!! Τούρτα για να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις μαζί με το παιδί.
Ανθοτυρένιο cheese cake με μαστίχα και δυόσμο… θυμίζει την Κρήτη, γιατί μυρίζει φρεσκάδα και Άνοιξη ! Τόσο απλό και τόσο γρήγορο που καμία φορά λες πως γίνεται τέτοια νοστιμάδα!
Υλικά
για το σερβίρισμα
1 κουτ. σουπ. περγαμόντο ή νερατζι γλυκό του κουταλιού (για το σερβίρισμα)
Αμυγδαλα καβουρντισμένα
Εκτέλεση
Τοποθετουμε, παιδί και γονιός, όλα τα υλικά πάνω στον πάγκο εργασίας.
Ζεσταίνουμε το γάλα. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε έως να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το μέλι, και το βούτυρο. Ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το ανθότυρο σε κομματάκια και το προσθέτουμε.
Τέλος, ρίχνουμε τη μαστίχα, το δυόσμο και το λεμόνι.
Μόλις το σερβίρουμε σε βαθύ μπωλ, «πασπαλίζουμε» με μικρά κομματάκια από γλυκό κουταλιού περγαμόνυο ή νεράντι και αμυγδαλάκια.