i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΣυμβουλές

Άθληση στο σπίτι με τα χαρισματικά παιδιά ΔΕΠ-Υ

Γράφει η Χριστίνα X. Γαλανοπούλου. Συνεργάτης Αθλητισμού Περιφερειάρχη Αττικής,
Επιστημονικής Συνεργάτης Άθλησης του i-paidi,

Μέλος Επιτροπής Εκπροσώπησης της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα #BEACTIVE της ΓΓΑ.

Από την πρώτη στιγμή η επιστημονική οικογένεια του i-paidi βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του αγώνα και στηρίζει τα ξεχωριστά Δεπάκια μας, που είναι έγκλειστα στο σπίτι με τους γονείς τους.

Για να κάνουμε λοιπόν πιο ευχάριστη την καθημερινότητά τους, σας προτείνω μια φυσική άθληση μέσα στο σπίτι, ως έναν τρόπο εκτόνωσης και δημιουργικής απασχόλησης.

Μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική δραστηριότητα που γυμνάζει και κρατά σε εγρήγορση σώμα και πνεύμα είναι το παιχνίδι “Πράσινο – Κόκκινο φανάρι” Περνάω – Σταματάω. Εκτέλεση παιχνιδιού: Φτιάχνετε δύο κάρτες, μια πράσινη και μια κόκκινη. Επιλέγετε έναν λίγο πιο ανοιχτό χώρο μέσα στο σπίτι σας (κατά προτίμηση τον διάδρομο ή τη βεράντα σας εάν ο καιρός το επιτρέπει). Υπολογίζετε την απόσταση έτσι ώστε να διευκολύνετε το παιδί στις κινήσεις του. Θα σταθείτε σε ένα σημείο που θα είναι στο τελείωμα του χώρου που θα επιλέξετε και θα βγάζετε ένα από τα δύο καρτελάκια. Ταυτόχρονα θα του εξηγείτε τι αντιπροσωπεύει και πόσο σημαντικό είναι για την σωματική μας ασφάλεια στην καθημερινότητά μας.

Μπορείτε επίσης να προτείνετε στο παιδί να παρακολουθήσετε όλη η οικογένεια μαζί την ανάλογη κωμική ταινία “Ο Γρηγόρης και ο Σταμάτης”!

Μπορείτε δε καθημερινά να του μάθετε παραδοσιακούς χορούς από αυτούς που εσείς γνωρίζετε. Είναι μια αθλητική, δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση και για εκείνο και για εσάς!

Καλή Αρχή!!!

Share this...