Κουλουράκια με μήλο χωρίς ζάχαρη
Ευχαριστούμε τη μαμά – εθελόντρια Ειρήνη για τη συνταγή της και τις φωτό!
Απλή συνταγή με συνηθισμένα υλικά, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες όσων δεν πρέπει να καταναλώνουν ζαχαρη. Δείτε σχετικές επιστημονικές συμβουλές στο: https://i-paidi.gr/2019/07/15/diatrofi-ke-diaspasi-prosochis-dep-y/
Υλικά
2 μήλα
10 κ.σ. νερό
2 κ σ. μέλι
2 κ.γ. κανέλα
2 κούπες αλεύρι περίπου
2 κ.γ. baking powder
1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα βράζουμε με τις 10 κ.σ. νερό για 5-7 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και το αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει.
Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, baking powder, ελαιόλαδο) ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα.
Πλάθουμε την ζύμη σε κουλουράκια οποιουδήποτε σχήματος μας αρέσει.
Απλώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί ή εναλλακτικά αλοίβουμε το ταψί με το μίγμα ελαιόλαδο-αλεύρι, χρησιμοποιόντας σπάτουλα.
Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για περίπου 40-45 λεπτά.
Δοκιμάστε τα ζεστά: είναι φανταστικά. Καλή όρεξη