i-paidiΚεντρική

Ο μαθητής σβούρα τελικά…σπουδάζει!

Φοβούνται ότι τα παιδιά τους δεν τα καταφέρνουν με τις σχολικές υποχρεώσεις. Οι γονείς τών μαθητών «σβούρα» γνωρίζουν ότι η συνεχής ανάγκη για κίνηση οδηγεί στην αδυναμία ακολουθίας κανόνων, στην έλλειψη συγκέντρωσης και τελικά στην «ταραχή» στην τάξη και την αποβολή.

Συχνά ακούμε μαμάδες να λένε: « Ο μπαμπάς του Στέλιου και εγώ πιστεύουμε ότι δεν θα καταφέρει να βγάλει το σχολείο γιατί είναι ζωηρός.», «Η αδυναμία της Ειρήνης να συγκεντρωθεί και να μάθει να διαβάζει όπως οι συμμαθητές της, με φοβίζει. Πιστεύω ότι η σχολική της πορεία θα είναι προς τα κάτω.», «Επειδή βλέπω κάθε μέρα τη δυσκολία του Παύλου να προσαρμοστεί στο σχολείο και στις απαιτήσεις όλων των τάξεων, φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τα όνειρά του και να πετύχει στη σχολή των ονείρων του.».

Είναι αλήθεια πως η έλλειψη παρέμβασης στα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την πορεία της ζωής τους. Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι τα παιδιά δεν οφείλουν να προσπαθήσουν να διαχειριστούν κάθε σύμπτωμα που τα κουράζει! Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά με δυσκολίες να μεγαλώνουν ως ενήλικοι με δυσκολίες. Μαζί με αυτό, υπήρχε συνεχώς η αποτυχία και η κατάθλιψη, με ελάχιστη αυτοπεποίθηση και λιγοστά κίνητρα για προσπάθεια.

Όταν όμως οι κατάλληλοι θεραπευτές βρίσκονται δίπλα σε αυτά τα παιδιά και βοηθούν την εξέλιξή τους, τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ καταφέρνουν όχι μόνο να έχουν μια ανοδική πορεία, αλλά να σπουδάζουν και να γίνουν εκπληκτικοί επιστήμονες! Όταν τα παιδιά-σβούρα ελαχιστοποιούν την ανάγκη τους για συνεχή κίνηση και οργανώνονται για να διαβάσουν, για να συγκεντρωθούν και να κάνουν την αδυναμία τους σύμμαχο, τότε γίνονται λαμπροί μαθητές, φοιτητές, ειδήμονες.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Οι ενήλικες να έρθουν σε επαφή με τους ειδικούς επιστήμονες, μόλις υποψιαστούν το πρόβλημα, ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση της δυσκολίας τού παιδιού. Μια πρώτη επαφή με το πιστοποιημένο Δίκτυο του i-paidi, θα σας καθοδηγήσει για να βρείτε ξανά την ψυχική σας υγεία. Ας επικοινωνήστε στο 2106778528 και στο info@i-paidi.gr !

Share this...