i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Μαγιονέζα σπιτική και γευστική

Μία σπιτική, εύκολη και σίγουρα πιο υγιεινή εναλλακτική της αγαπημένης μαγιονέζας των παιδιών!

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 1/2 κ. γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αυγό, και το χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά -σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η μαγιονέζα να γίνει παχύρρευστη. Σκεπάζουμε το μίγμα για να «ξεκουραστεί» 5 λεπτά.

Μαγιονέζα σπιτική τρώμε με το αυγό, το σάντουιτς, το ψάρι ή απλά και μόνο με ψωμί: Έχει τέλεια γεύση και είναι υγιεινή.

Share this...