Είχα ΔΕΠ-Υ και μπήκα στο Πανεπιστήμιο: Δες με ποιο τρόπο
- 13 Ιουλίου, 2022
- 0
Πολλά παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, καταφέρνουν να μπουν στην σχολή προτίμησης στο Πανεπιστήμιο.
Πολλά παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, καταφέρνουν να μπουν στην σχολή προτίμησης στο Πανεπιστήμιο.
Οι σχολικές τους επιδόσεις είναι από τους πρώτους χώρους αξιολόγησης. Οι μαθητές που χαρακτηρίζονται με έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής, υπερκινητικότητα, αδυναμία δημιουργίας και τήρησης ενός προγράμματος και αυξημένης φαντασίας, εμποδίζουν την επιτυχία. Συμπληρωματικά, η αδύναμη μνήμη, η έλλειψη αυτοπεποίθησης & ανάληψης ευθυνών και γενικά η διαφοροποιημένη ωριμότητα, εμποδίζουν τα δημιουργικά δεπάκια. Αποτυγχάνουν να τα καταφέρουν τόσο στα σχολικά χρόνια όσο και αργότερα.
Όμως, ο υπερκινητικός και παρορμητικός φίλος Γιάννης, που τον φώναζαν οι φίλοι του «ο Γρήγορος», κατάφερε να επιτύχει στο Πανεπιστήμιο – με ποιο τρόπο;
Για να φτάσει το βρέφος να γίνει φοιτητής περνάει από πολλά στάδια ανάπτυξης και ωριμότητας. Το ομαλό και αυτόνομο πέρασμα δημιουργεί στέραιη βάση για το επόμενο σκαλοπάτι. Στον δημιουργικό φοιτητή με ΔΕΠ-Υ υπάρχουν νευροαναπτυξιακοί μηχανισμοί που εξασφαλίζουν την επιτυχία του στο Πανεπιστήμιο όταν ωριμάζουν σταδιακά από την παιδική ηλικία.
Απορίες και ερωτήματα για την επιτυχία σε Σχολή του παιδιού σας με ΔΕΠ-Υ, μπορείτε να γράψτε στο info@i-paidi.gr ή να εκφράστε στο 2106778528. Θα λάβετε απάντηση με αγάπη, από εξειδικευμένο συνεργάτη.