i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΟικογένειαΣυμβουλές

Μαμά, γιατί δεν με αγαπά κανείς;

Τα δημιουργικά μας δεπάκια νιώθουν μόνα, απροστάτευτα.

Τα παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής ή/και υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, πιστεύουν ότι δεν μπορεί κανείς να τους καταλάβει, ότι δεν αξίζουν να αγαπιούνται. Οι γονείς τους, καταρρακωμένοι απευθύνονται στο i-paidi γιατί δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τις συναισθηματικές διακυμάνσεις των παιδιών τους.

Τα μικρά δεπάκια, εκτός από το βάρος των συμπτωμάτων που έχουν να σηκώσουν, ταυτόχρονα βρίσκονται αντιμέτωποι και με τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους. Οι φίλοι τους τους αφήνουν στο περιθώριο. Η έντονη επιθετικότητα και οι συναισθηματικές εκρήξεις δεν τους βοηθούν να είναι μέλη της παρέας των συνομηλίκων. Δάσκαλοι και δασκάλες «τα βάζουν» μαζί τους με τις πιο αυστηρές ποινές. Η έλλειψη συγκέντρωσης και η υπερκινητικότητα, τους εμποδίζουν να προσαρμοστούν στους κανόνες της τάξης. Με τα αδέρφια τους τσακώνονται συνέχεια.

Μαμά, δες τι πρέπει να κάνεις όταν το παιδί σου πιστεύει ότι κανείς δεν το αγαπά:

  • Πρώιμη παρέμβαση. Μόνο όταν το κάθε παιδί που δυσκολεύεται από τα συμπτώματα της ΔΕΠ-Υ, βρεθεί δίπλα στον κατάλληλο ειδικό, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη ζωή του και γιατί. Με ειδικές τεχνικές διαλόγου του εξηγεί τα συμπτώματα και τις συνέπειες που έχουν αυτά. Έπειτα, με κατάλληλες τεχνικές και σταθερότητα προσπαθούν να μετριάσουν την επίδραση των συμπτωμάτων και αποκαθιστούν την ισορροπία στις πράξεις, την συμπεριφορά των παιδιών και την αξιολόγηση.
  • Συμβουλευτική γονέων. Σε οποιοδήποτε αγώνα αντιμετωπίζουν τα παιδιά, δεν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς την στήριξη των γονέων. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις αισθημάτων και συναισθημάτων, απαιτείται η καθοδήγηση και η συμβουλή από ειδικό θεραπευτή. Η συμμετοχή είναι εξατομικευμένη και ομαδική, ώστε να ενημερώνονται για τεχνικές ορθής διαχείρισης της απογοήτευσης του παιδιού.

Οι ειδικοί του i-paidi βρίσκονται στη διάθεσή σου! Μπορείς να καλέσεις στο 2106778528 ή να ζητήσεις τη δική σου απάντηση, ΕΔΩ.

Share this...