i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Κοτομπαστουνάκια της Δήμητρας

Η αγαπημένη Δήμητρα, φίλη του  i-paidi και γιαγιά, μαγείρεψε και προτείνει τα κοτομπαστουνάκια ως κολατσιό για το σχολείο ή ως ορεκτικό το μεσημέρι. Τα υλικά αυτού του φαγητού βοηθούν στην κατασκευή μυών, των  οστών και του εντέρου που θεωρείται  ως το «μυαλό του σώματος»

 

Υλικά

1 κοτόπουλο 2 κιλά

1 κιλό κρεμμύδια ξερά

1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

1 ξυλάκι κανέλα

1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά γλυκό (σιταρένιο)

1 πιάτο της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

3 αυγά

2 συσκ. φύλλο κρούστας, προτείνω τύπου Βηρυτού

 

Εκτέλεση

Βράζω το κοτόπουλο με λίγο νερό. Μετά, το έχω ξεκοκαλίζω και το χωρίζω σε μικρά κομματάκια.

Κόβω σε μικρά κομμάτια τα κρεμμύδια. Τα ρίχνω στο μπλέντερ πατώντας το κουμπί μόνο 3 φορές, για να μην λιώσουν. Τα ζεματάω και τα στραγγιζω.

Ρίχνω το λάδι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρω τα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνω το κοτόπουλο και το σωτάρω. Ρίχνω και το ζουμί που έβρασε και προσθέτω το ξυλάκι κανέλας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΣΤΙΜΟ.

Προσθέτω τον τραχανά, χωρίς να ανακατέψω για να μην κολλήσει στον πάτο. Όταν λιγοστέψουν τα υγρά, το αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει. Μετά, προσθέτω το κεφαλοτυρι και τα 2 αυγά χτυπημένα

Τοποθετώ χαρτί φούρνου σε ταψί κουζίνας.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβω το φύλλο κρούστας σε 3 λουρίδες.

Παίρνω 2 φύλλα για κάθε μπαστούνι και τα γεμίζω με σύβραση από την μικρή πλευρά του φύλλου. Τυλίγω.

Τοποθετώ τα μπαστούνια το ένα δίπλα στο άλλο.

Ανακατεύω τον 1 κρόκο αυγού με λίγο νεράκι. Αλείφω τα μπαστούνια και τα ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας όρεξη από τη φίλη Δήμητρα και εμάς στο i-paidi

Share this...