ΔιαχείρισηΟικογένεια

Ενίσχυσε τη μνήμη του παιδιού σου, με σωστή διατροφή

Μάνα & Πατέρα, ενίσχυσε τη μνήμη του παιδιού σου, με σωστή διατροφή.

Τάισε Το μυαλό σου
Η σωστή διατροφή είναι φάρμακο στον εγκέφαλο. Η πλήρης διατροφή –κρέας, αυγά, γάλα, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά- βοηθάει τα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής σχετικά και με το συναίσθημα και με τη συμπεριφορά. Αντίθετα, η ανεπαρκής διατροφή –fast food, chips, αναψυκτικά- ενισχύει τα αρνητικά συμπτώματα π.χ. αυξάνει την Υπερκινητικότητα.

Η ποιότητα νικάει την ποσότητα
Ένα χαρακτηριστικό τής Διάσπασης Προσοχής είναι η παρορμητικότητα, η οποία συνδέεται με την παχυσαρκία, η οποία αποδεικνύεται κίνδυνος για τον εγκέφαλο.
Αντικαθιστώντας ένα μεγάλο κουλούρι κανέλας 720 θερμίδων με μια σαλάτα 400 θερμίδων με σπανάκι, σολομό ή κοτόπουλο, βατόμουρα, μήλα, καρύδια και κόκκινες πιπεριές, και θα δώσει ενέργεια και θα κάνει το παιδί πιο έξυπνο.

Νερό, Νερό Παντού
Το 80% του μυαλού μας είναι νερό. Εάν αφυδατωθεί, ακόμη και λίγο, δηλαδή 2%, μειώνεται η ικανότητα σκέψης, συλλογισμού και η κρίση. Κάθε παιδί πρέπει να καταναλώνει περίπου 1 λίτρο νερό την ημέρα ή αλλιώς 5-ποτήρια νερού.

Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και την εστίαση. Το σπουδαιότερο είναι ότι εξασφαλίζει την υγεία του εγκεφάλου. Μεγάλη πηγές πρωτεϊνών με λίγες θερμίδες είναι το ψάρι, η γαλοπούλα και το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, τα φασόλια, οι ωμοί ξηροί καρποί και λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι. Απαραίτητη είναι η πρωτεΐνη στο πρωινό π.χ. με το γάλα, για να ενισχύεται η εστίαση και η συγκέντρωση όλη την ημέρα.

Υδατάνθρακες: Χαμηλή περιεκτικότητα σακχάρου, υψηλή σε φυτικές ίνες
Ας τρώνε τα παιδιά πολλούς καλούς υδατάνθρακες που δεν αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα τους. Ας τρώνε φυτικές ίνες, όπως τα λαχανικά και τα όσπρια, καθώς και φρούτα όπως τα μούρα και τα μήλα. Οι κακοί υδατάνθρακες ας φύγουν πλήρως από τη διατροφή τους. Η ζάχαρη είναι ο εχθρός του εγκεφάλου. Ακολουθώντας το παιδί μια διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μειώνονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, μειώνεται η επιθυμία να φάει ακόμη περισσότερη ζάχαρη και επικεντρώνεταιί περισσότερο στη δραστηριότητά του.

Μαγειρέψτε Τροφές με Καλό Λίπος
Το καλό λίπος είναι ουσιαστικό στην υγεία του παιδιού. Ειδικά, όταν συνοδεύεται με Ω-3 λιπαρά. Αναλυτικότερα, τα λιπαρά ψάρια όπως η σαρδέλα, το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος, είναι ιδανικό να καταναλώνονται 1-2 φορές την εβδομάδα, ενώ αβοκάντο, πράσινα λαχανικά και ξηροί καρποί ας καταναλώνονται καθημερινά.

Ας Τρώνε από το Ουράνιο Τόξο
Βάλτε τα φυσικά τρόφιμα από πολλά διαφορετικά χρώματα στη διατροφή των παιδιών. Ας υπάρχει πολυχρωμία στο πιάτο του με βατόμουρα ή με ρόδια ή με κίτρινη κολοκύθα και κόκκινες πιπεριές. Έτσι ενισχύονται τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα και βοηθάει να κρατιέται το μυαλό τους σε εγρήγορση.

Πικάντικη διατροφή
Οι μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα βότανα και μπαχαρικά ωφελούν τον εγκέφαλο και τη γνωστική λειτουργία:
Εκχύλισμα σαφράν βρέθηκε να είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα φάρμακα στην αντιμετώπιση των παιδιών με φόβο προς τη συναναστροφή με άλλους.
Δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο και βοήθεια της μνήμης.
Κανέλα έχει αποδειχθεί για να βοηθήσει την προσοχή και τη ροή του αίματος.
Το σκόρδο και ρίγανη αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Είμαστε αυτό που τρώμε
… γι’ αυτό το λόγο, αποφύγετε τα κακά συστατικά. Τα φυτοφάρμακα συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και το σώμα σας, ακόμα και αν τα επίπεδα σε κάθε φαγητό μπορεί να είναι χαμηλά. Ας φάνε βιολογικής καλλιέργειας….ας φάνε ελεύθερης βοσκής. Διαφορετικά, είναι σαν να τρέφονται με ορμόνες και αντιβιοτικά – δωρεάν.

Επιπλέον, χρειάζεται αποφυγή από συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές και γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες ενισχύουν την υπερκινητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς θα πρέπει να αρχίσετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων. Αν δεν ξέρετε τι είναι κάτι, μην το δώστε στο παιδί σας.

Πέταξε τις Προβληματικές Τροφές
Βελτιώνεται η Διάσπαση Προσοχής στα παιδιά, μόλις απαλλαγεί η διατροφή τους από σιτάρι, γαλακτοκομικά, επεξεργασμένα τρόφιμα, όλες τις μορφές της ζάχαρης, χρωστικές ουσίες, καθώς και πρόσθετα.
Μάνα, Πατέρα, κλείνοντας οφείλω να σας προκαλέσω να ακολουθήστε τις παραπάνω πληροφορίες για δύο-εβδομάδες…. Είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.

 

Share this...