i-paidi

Ο Στόχος μας

Το i-paidi έχει στόχο να βοηθήσει τα χιλιάδες παιδιά που γεννιούνται με ΔΕΠ-Υ ή που αποκτούν αργότερα, αυτή τη διαταραχή (περισσότερα από τα μισά παιδιά). Συγχρόνως έχει στόχο να βοηθάει τους χιλιάδες γονείς αυτών των παιδιών ηλικίας 1-12 ετών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.  Η κοινωνική προσφορά στη νέα γενιά είναι  το κίνητρό του i-paidi ΑΜΚΕ, που διοικείται πλέον από Διοικητικό Συμβούλιο εθελοντών!!!

 

Τα παιδιά αυτά έχουν δυσκολίες Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) στην καθημερινή τους ζωή. Εμφανίζουν δε, μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητές τους και με αυτές που τελικά αξιοποιούν. Το Δίκτυο αυτό συμβάλλει στην ενημέρωση και στην ενδεικτική διάγνωση και διαχείριση του παιδιού ώστε  όχι απλά να τα καταφέρνει αλλά να θριαμβεύσει.

 

Το i-paidi είναι πρόκληση.  To i-paidi στοχεύει να δώσει στους γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ άμεση βοήθεια, ενημέρωση και καθοδήγηση προκειμένου να βρίσκουν λύσεις και να νοιώθουν σιγουριά έχοντας πλάι τους έναν εξειδικευμένο φίλο.

 

Υποσχόμαστε:

 

Δωρεάν πρόσβαση σε ειδικούς καθημερινά  (εξειδικευμένοι λογοθεραπευτές, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, παιδαγωγοί)

Δωρεάν ενημέρωση με αρθρογραφία

Δώρα και εκπτώσεις σε δραστηριότητες ή προϊόντα που εξυπηρετούν το παιδί με ΔΕΠ-Υ και την οικογένειά του (βιβλία, camp, διακοπές, ιατρικές συμβουλές, σχολεία)

Ασφαλή διάλογο με άλλους γονείς παιδιών με ΔΕΠ-Υ σχετικά με ίδια θέματα ενδιαφέροντος

Σεμινάρια Γονέων για ενημέρωση ώστε να αναγνωρίσουν τη δυσκολία και να χειριστούν ανάλογα το παιδί τους αξιοποιώντας τις ικανότητές του

Σεβασμό στις εξατομικευμένες πληροφορίες που δίνει ο γονιός

Προτάσεις για τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, για διασκέδαση, για επιμόρφωση και για εναλλακτικούς τρόπους ζωής, ανάλογες των ικανοτήτων του.

 

Η μείωση του άγχους του γονιού, η συμπαράσταση στη δύσκολη καθημερινότητά του και η ενίσχυση της προόδου του παιδιού του με ΔΕΠ-Υ είναι οι παροχές  του i-paidi και δίνονται με αγάπη!!!

Share this...