ΔραστηριότητεςΠροτάσειςΨυχαγωγία

Οι μικροί μας παραμυθάδες εν δράσει!

Διαγωνισμός συγγραφής παιδικού παραμυθιού & εργαστήρια δημιουργικής γραφής από τα Public για τους μικρούς τους φίλους σε όλη την Ελλάδα 

Το παιδί σας αγαπά τα παραμύθια; Τρέχει η φαντασία του και σκαρφίζεται ιστορίες; Χαμογελάστε! Γιατί ήρθε η ώρα να μεγαλουργήσει και να δημιουργήσει το δικό του παραμύθι! Με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τα Public γιορτάζουν και προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να συμμετάσχουν στο νέο μεγάλο τους διαγωνισμό «Μικροί Παραμυθάδες»!

 

Η διαδικασία είναι απλή. Μπαίνετε στo paramithas.public.gr και δηλώνετε συμμετοχή μαζί με τα παιδιά σας. Γράφετε τίτλο για το παραμύθι σας, επιλέγετε την εικόνα που σας αρέσει και είστε έτοιμοι να το ανεβάσετε, κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση του κειμένου στην ειδική φόρμα της σελίδας. Τόσο απλά!

Αφήστε την φαντασία των παιδιών σας να καλπάσει για να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες ιστορίες. Το παραμύθι του μεγάλου νικητή θα εκδοθεί σε ειδική έκδοση με εικονογράφηση από τα Public. Επιπλέον, εκατό τυχεροί δημιουργοί θα κερδίσουν φανταστικά παιδικά παραμύθια, ενώ άλλα εκατό παιδάκια θα συμμετάσχουν σε woskshops συγγραφής παραμυθιού που θα πραγματοποιηθούν σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από γνωστούς παραμυθάδες. Μέρος των εσόδων του παραμυθιού θα διατεθεί σε κοινωφελές ίδρυμα.

Οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίζονται έως και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής επισκεφτείτε το paramithas.public.gr.

 

Και φυσικά τα Public είναι συνεχώς δίπλα σας για να σας προσφέρουν αμέτρητες συμβουλές και καθοδήγηση ειδικών μέσα από ειδικά workshops συγγραφής παραμυθιού που θα πραγματοποιούνται με γνωστούς παραμυθάδες σε όλη την Ελλάδα! Από τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη μέχρι την Κέρκυρα, την Αθήνα και τη Λάρισα τα παιδιά θα γνωρίσουν γνωστούς συγγραφείς, θα ακούσουν συμβουλές για τη σωστή συγγραφή σε διαδραστικά εργαστήρια και στο τέλος θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι! Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από τα Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Μάθετε όλα τα παραμυθομυστικά! Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

13 Απριλίου 2016, 18:00 Public Λάρισας:

Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη θα δημιουργήσει μαζί με τους μικρούς μας παραμυθάδες χρωματιστές ιστορίες του ασπρόμαυρου ζωγράφου με αφορμή το βιβλίο της «Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος».

 

22 Απριλίου 2016, 18:00 Public Τσιμισκή:

Ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης θα φτιάξει με τους μικρούς μας φίλους ένα παραμύθι με ήρωες την οικογένειά τους με αφορμή αφορμή το βιβλίο του «Δεν θέλω να μάθω να διαβάζω».

 

23 Απριλίου 2016, 12:00 Public Συντάγματος:

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου θα καθοδηγήσει τα παιδιά να γράψουν τις δικές τους ιστορίες με θέμα “Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα” με αφορμή το βιβλίο της «Μαγειρεύοντας ιστορίες».

 

23 Απριλίου 2016, 12:00 Public Γλυφάδας:

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου θα μυήσει τα παιδιά στην τέχνη της συγγραφής του παραμυθιού με θέμα: «“Βλέποντας τον κόσμο με άλλα μάτια” με αφορμή το βιβλίο της «Εγώ και η αδερφη μου».

 

23 Απριλίου 2016, 12:00 Public Χαλανδρίου:

Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη θα μυήσει τα παιδιά στις αστυνομικές έρευνες και θα τα καθοδηγήσει να γράψουν ιστορίες για μυστήριες υποθέσεις με αξέχαστους χαρακτήρες με αφορμή τα βιβλία της «Γραφείο αστυνομικών ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ».

 

23 Απριλίου 2016, 12:00 Public Κατερίνης:

Η συγγραφέας Καλλιόπη Εμμανουηλίδου περιμένει τους μικρούς της φίλους για ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας με αφορμή το βιβλίο της «Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει».

 

23 Απριλίου 2016, 12:00 Public Κέρκυρας:

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Αρμενιάκου περιμένει τους μικρούς της φίκους για να μυηθούν στην τέχνη του παραμυθιού με αφορμή το βιβλίο της «Μια αλεπουδίτσα πονηριά σταλίτσα» και θέμα «Πως να φτιάξεις μια πονηρο-ιστορία».

 

Ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα των workshops και άλλων εκδηλώσεων στο http://blog.public.gr/

 

Δείτε εδώ όλα τα εργαστήρια παραμυθιού. (Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στα workshops των παραμυθιών είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

 

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σας περιμένουν στα Public κάθε μήνα!

Χαμογελάστε! Είστε στα Public! #Paramithades #Xamogelaste_eiste_sta_Public

–[:]

Share this...