Lemon cream με σοκολάτα
Υλικά (για 4 άτομα)
1,5 μέτρια, ζουμερά λεμόνια
3 αβγά
150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 λεμόνι
Σοκολάτα κουβερτούρα τριμένη, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό τους.
Διαλύουμε το μέλι στο χυμό λεμονιού. Χωρίζουμε τα αβγά. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε ζωηρά, να ενωθούν.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, σε μαρέγκα σφιχτή. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά, απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Βάζουμε τη μους σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και την αφήνουμε πολλές ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη.
Διακοσμούμε το γλυκό με την τριμένη κουβερτούρα σχηματίζοντας το αρχικό γράμμα του κάθε παιδιού που θα την φάει!!!!!!
Είναι γλυκό με μαγιεμένη ομορφιά…… Καλή απόλαυση!!!